Foto: DELFI
Tautas partijas līderis, tieslietu ministrs Mareks Segliņš apgalvo, ka pēdējo dienu nesaskaņas starp divām lielākajām valdību veidojošajām partijām – TP un “Jauno Laiku” – nav priekšvēlēšanu retorika, un sola, ka TP “neveiks nekādus demaršus” un valdību nešūpos.

Intervijā LNT raidījumam atzinis, ka dažreiz ministru paziņojumi no malas izklausās asāki, nekā tie bija domāti, tomēr TP “noteikti netaisīs nekādus demaršus, saprot to atbildību, cik nepieciešama ir sadarbība ar Starptautisko valūtas fondu, cik nepieciešams veikt grozījumus budžetā”.

Segliņš uzsvēra, ka TP šiem jautājumiem pieiet atbildīgi, un piekrita, ka to dara arī JL, “cita lieta, ka par vienu vai otru jautājumu ir nesaskaņas”.

Segliņš skaidroja, ka viņaprāt, ir ārkārtīgi svarīgi skaidrot sabiedrībai valdības lēmumus, tāpēc viņš arī runājis par pensijām, par lata devalvāciju, un par to viņš nav gatavs saņemt pārmetumus. Segliņš uzsvēris, ka viņam ir jāstāsta sabiedrībai tas, kas viņam ir zināms. “Nevar būt tā, ka mēs kaut ko slēpjam, lemjam, lemjam un tad nostādām cilvēkus fakta priekšā, [..] mums viņi ir jābrīdina, kāda ir situācija, jādebatē,” klāstīja Segliņš.

“Nevar iznākt un teikt – latu nedevalvēs, pēc tam “bankš!”... Cilvēkiem ir jāstāsta, kāpēc nedevalvēs, kādi ir argumenti. [..] Nevar teikt tas ir tā, un vis, jābūt argumentiem,” savu rīcību, publiski runājot par šiem jautājumiem, skaidroja Segliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!