Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) ir nemierā ar Iekšlietu ministrijas Galvenās inspekcijas pārbaudē secināto, ka konkurss par rāciju akumulatoru piegādi noritējis godīgi, un tāpēc nākamnedēļ grasās pārrunāt konkursa norisi ar Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītāju Andreju Tiknusu.
Segliņš portālam "Delfi" sacīja, ka inspekcija secinājusi, ka SIA "Bono Baltija" piedāvātie akumulatori par 180 000 latu bijuši kvalitatīvāki par 120 000 latu vērtajiem un konkursā noraidītajiem konkurentu piedāvājumiem. Tomēr inspekcijas paustais nav sniedzis atbildes uz visiem Segliņa jautājumiem. Viņš apšauba, vai kvalitātes starpība ir tik ievērojama - par 30% līdz 40% - kāda bijusi starp dažādajiem piedāvājumiem.

"Izskatās, ka šī bijusi ļoti mērķtiecīga darbība [lai uzvarētu noteikta firma]," portālam "Delfi" sacīja ministrs.

Jau vēstīts, ka dienesta pārbaudi par policijas rāciju akumulatoru iepirkumu aizpagājušajā nedēļā ierosināja pēc Segliņa rīkojuma. Viņam šķita aizdomīgi, ka par uzvarētāju pasludināts uzņēmums, kura līdzšinējā pamatnodarbošanās bija alus ražošana. Bez tam šī uzņēmuma piedāvātā līgumcena bijusi krietni augstāka par citiem piedāvājumiem. Kamēr "Bono Baltija" noslēgusi līgumu ar konkursa rīkotājiem par 180 000 latu, tikmēr tā konkurenti piedāvājuši līgumu par 120 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!