Foto: LETA

Seguma atjaunošanas darbi Rīgā, Krišjāņa Barona ielā, pašreiz ir pabeigti 95% apmērā, bet pilnībā tie tiks pabeigti, tiklīdz laika apstākļi to atļaus, sacīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Pagājušā gada nogalē, atsedzot veco bruģi uz tilta pār kanālu, tika konstatēti hidroizolācijas bojājumi, kurus iepriekš paredzēt nebija iespējams, skaidro Dimante. Iepriekš veiktā speciālā tehniskā inspekcija neesot liecinājusi par kanāla tilta hidroizolācijas nepilnībām, līdz ar to seguma atjaunošana tika pagarināta līdz janvāra beigām.

Būvdarbi tika pārtraukti 30. decembrī un pašlaik seguma atjaunošanā ir tehniskais pārtraukums, norāda Dimante.

Tiklīdz laika apstākļi to atļaus, atsāksies seguma atjaunošanas darbi Barona ielā, tostarp uz ietvēm visā ielas garumā. Kā autovadītāji un iedzīvotāji pamanījuši, atsevišķos krustojumos segums vēl nav atjaunots. Šāda situācija izveidojusies, jo pazemes komunikāciju pārstāvji - "Rīgas ūdens", "Latvijas Gāze", "Rīgas siltums", "Lattelecom" - veiks remontdarbus, sakārtojot savas pazemes komunikācijas, skaidro Dimante. Pēc komunikāciju salabošanas segums tiks atjaunots pilnībā, līdzīgi kā, piemēram, Barona un Ģertrūdes ielas krustojumā, stāsta Satiksmes departamenta pārstāve.

Satiksmes departamenta speciālisti regulāri pārbauda un seko līdzi būvdarbu kvalitātei. Defekti, piemēram, iesēdumi un saplaisājis bruģis, tiks novērsti, izmantojot garantiju, - par uzņēmēja līdzekļiem. Kas attiecas uz iedzīvotāju norādītajām nepilnībām būvdarbu laikā uz ietvēm, Dimante norāda, ka, veicot seguma atjaunošanu, tika veikti ielas profila līdzināšanas darbi brauktuves daļā, lai lietus laikā ūdeni varētu novadīt uz gūlijām (lietus ūdens pieņēmējiem), kā rezultātā atsevišķās vietās pašlaik atjaunotās ielas brauktuves profils nesakrīt ar ietvi. Tomēr ietve šajā posmā esot pietiekami plata, un tas neradīšot būtiskus šķēršļus gājējiem. Patlaban uz ietves šajā slīpumā ir izveidots notīrītā sniega valnis, līdz ar to departaments secinājis, ka slīpums nekādā veidā neapdraud gājējus.

Līdz ar jauno būvsezonu tiks sākta Barona ielas atjaunošanas otrā kārta un atjaunots segums ietvēm visā ielas garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!