Foto: LETA
Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile svētdien izvairīgi atbildēja uz jautājumu par to, vai saistībā ar nedēļas nogales notikumiem XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos demisionēs. Atsaucoties uz neoficiālu informāciju, Latvijas Televīzijas ziņu raidījums "Panorāma" vēstīja, ka ministre apsver iespēju atkāpties no amata.

Intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) ziņām Seile sacīja, ka uz jautājumu par iespējamo demisiju viņa būs gatava atbildēt pirmdien. Šobrīd viņas prioritāte ir svētku noslēguma koncertā iesaistīto bērnu drošība. Par tālākajiem darbiem viņa domās pirmdienas rītā.

Seile sacīja, ka pēc sestdienas vakara notikumiem svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā ir tikušas mainītas procedūras, skatītāju zonas svētku vērošanai, lai nepieļautu šādas situācijas atkārtošanos. Viņa arī pauda cerību, ka tie bērni, kuriem sestdien bija problēmas ar veselību, ir izvēlējušies atpūsties, nevis piedalīties svētku noslēguma pasākumos.  

Vaicāta par lēmumu atcelt svētku gājienu, Seile atzīmēja: "Es savu lēmumu pieņēmu pusnaktī, esot šeit Mežaparkā, dzirdot mediķu, drošības dienestu, svētku virsvadītāju komentēto, ka tik daudz veselības traucējumu viņi nekad nav pieredzējuši nevienā masu pasākumā".

Ministre atzina, ka konkrētajā brīdī neesot bijis skaidrs, kas īsti ir noticis un kas ir bijis bērnu veselības problēmu pamatā.

Seile sacīja, ka, redzot notiekošo, viņai nav bijis šaubu par savu lēmumu. Politiķe norādīja, ka viņas mērķis nav bijis nobloķēt gājienu, bet gan dot iespēju tiem, kas vēlas iet gājienā, nodrošināt šo iespēju. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!