Svētdien, 7. jūnijā turpinājās uz sēkļa uzskrējušās latviešu jahtas „Santa Rita” glābšanas darbi. Ir izveidota jahtas glābšanas komanda, kas šobrīd līdzās sēklim organizē jūras dibena padziļināšanas darbus. Veikta arī jahtas pārbaude un novērsta tālāko bojājumu veidošanās, portālu „Delfi” informē „Baltic Open Regatta” pārstāvji.

Lai noceltu seklumā akmeņos izskaloto jahtu, to ievilks izraktajā padziļinājumā, pārbaudīs tās peldspēju un sākotnēji novērsīs iespējamos bojājumus. Tālāk jahtu pārvietos drošā dziļumā pa jau izveidoto gareno padziļinājumu. Jahta dosies uz tuvāko ostu, kur tiks veikti tālāki remontdarbi.

Lai izglābtu jahtu „Santa Rita”, tika izveidota ekspertu komanda. Glābšanas darbu organizators Udi Joša (Udy Yosha) atklāj, ka „Šobrīd glābšanas darbiem ir piemērots vējš un jūra ir mierīga. Ja laika apstākļi nemainīsies, pāris dienās jahta būs ostā.”

Pašlaik uz jahtas klāja atrodas jahtas kapteinis Mārtiņš Eglītis un vēl divi apkalpes locekļi. Vietējie iedzīvotāji arī piedāvā savu palīdzību komandai un pa brīžam novēroti arī potenciālie marodieri, kas atklājuši, ka jahta nav pamesta, atgriežas jūrā.

Jau ziņots, ka 5.jūnijā, pie Hademestes Igaunijā uz sēkļa uzskrēja Latvijas jahta „Santa Rita”. Jahta devās uz regates „Baltic Open Regatta ‘09” startu Pērnavā un novirzījās no sākotnējā kursa. Jahtas glābšanas darbi sākās sestdien ar Pērnavas ostas palīdzību un turpināsies vēl dažas dienas. Tā ir sarežģīta operācija, jo jāizveido padziļinājums akmeņu krāvumā jūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!