Foto: AFP/Scanpix

Sekojot citu valstu piemēram, kā arī Satversmes aizsardzības biroja (SAB) rekomendācijām, lielākā daļa Latvijas ministriju lūgušas saviem darbiniekiem izdzēst lietotni "TikTok" no tiem mobilajiem telefoniem, kas tiek lietoti darba nolūkiem, liecina portāla "Delfi" apkopotā informācija.

Portāls "Delfi" vērsās pie visām Latvijas ministrijām, vaicājot, vai tās, reaģējot uz citu pasaules valstu, kā arī Eiropas Komisijas rīcību, plāno ierobežot savu darbinieku iespējas lietot "TikTok".

Ārlietas aicina domāt arī par privātajām ierīcēm

Ārlietu ministrijā (ĀM) norādīja, ka, vērtējot pieejamo informāciju par "TikTok" apdraudējumu, kā arī starptautisko partneru lēmumus, ĀM ir aicinājusi atinstalēt "TikTok" lietošanu viedierīcēs, kuras tiek izmantotas darba vajadzībām. Tas darīts preventīvi, lai mazinātu iespējamos informācijas noplūdes riskus. Ja līdz 31. martam tas netiks izdarīts, lietotne tiks izdzēsta automātiski.

Ministrijā skaidroja, ka ir ļoti daudz lietotņu, kuras vāc datus par lietotājiem ar mobilo telefonu palīdzību. ""TikTok" veiksmes pamatā ir augstā precizitāte, ar kādu tā ir izanalizējusi lietotāju, un prasme uzminēt, ko viņš vēlas redzēt. Pastāv bažas, ka šādas lietotāja analīzes iespējas var tikt izmantotas ne tikai kā izklaide, bet arī, lai sasniegtu nedraudzīgus mērķus, ja tiek metodiski savākti dati par diplomātisko dienestu," atzīmēja ĀM.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!