Foto: Shutterstock

Seksuālajā vardarbībā cietušā desmit mēnešus vecā zīdaiņa mammai ar Kokneses novada bāriņtiesas priekšsēdētājas vienpersonisku lēmumu otrdien, tiklīdz saņemts ziņojums no policijas, pārtrauktas aizgādības tiesības uz abiem bērniem, trešdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā", kam šo informāciju 1. septembrī apstiprinājusi bāriņtiesas priekšsēdētāja Silvija Vēze.

Māte ar mazuli līdz trešdienai atrodas slimnīcā, un viņai netiek liegta saskarsme ar meitiņu. Paredzēts, ka trešdien Kokneses bāriņtiesas locekle dosies uz Rīgu, lai bērnu aizvestu uz krīzes centru, vēsta "Neatkarīgā".

Jau vēstīts, ka augusta beigās aizdomās par netiklu darbību veikšanu ar desmit mēnešus vecu meitenīti Kokneses novadā aizturēts 1961.gadā dzimis vīrietis - cietušā mazuļa mātes draugs.

Kā informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa, policijā tika saņemta informācija par to, ka 22. augustā ar desmit mēnešus vecu meitenīti veiktas netiklas darbības - nodarīti miesas bojājumi.

Policija aizturēja 1961. gadā dzimušu vīrieti, kuram patlaban piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Purviņa norādīja, ka pašlaik notiek izmeklēšana. Sākotnēji tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 159. panta trešās daļas, proti, par izvarošanu, bet tagad tas pārkvalificēts uz Krimināllikuma 160. panta sesto daļu. Šis pants paredz, ka par seksuālu vardarbību un tādām darbībām, kas izraisīja smagas sekas vai ja persona nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Kokneses novada sociālais dienests nesaskatīja nepieciešamību iesaistīt bāriņtiesu, jo apstākļi neliecināja par briestošajiem draudiem - māte rūpējās par bērniem un sadarbojās ar dienestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!