Foto: PantherMedia/Scanpix

Augstākās tiesas (AT) Senāts atteicies izskatīt no Latvijas izraidītā, saistībā ar kaušanos Rēzeknes viesnīcā "Latgale" tiesājamā Sergeja Novožilova sūdzību par viņa iekļaušanu tā dēvētajā "melnajā sarakstā". Par Timura Džamaldajeva iesniegto sūdzību tiesa lēmumu vēl nav pieņēmusi, portāls "Delfi" uzzināja AT.

AT skaidro, ka šī jautājuma izlemšana nav Senāta, bet gan ģenerālprokurora kompetencē, jo Imigrācijas likuma 61.panta 8.daļa nosaka - ja šā panta pirmajā daļā minētais lēmums pieņemts, pēc valsts drošības iestādes izlūkošanas vai pretizlūkošanas darbību rezultātā iegūtās informācijas, to var pārsūdzēt ģenerālprokuroram, kura lēmums ir galīgs.

Prokuratūrā portālam "Delfi" sacīja, ka konkrētajā lietā sūdzība no Novožilova nav saņemta.

AT gan pagaidām atturas konkretizēt, kad būs zināms lēmums Džamaldajeva sūdzībā – vai to pieņems izvērtēšanai, vai atteiksies pieņemt.

Jau vēstīts, ka pirms vairākiem gadiem abi vīrieši bija iesaistīti kautiņā Rēzeknes viesnīcas "Latgale" restorānā, kurā tobrīd vakariņoja toreizējais Saeimas deputāts svarcēlājs Viktors Ščerbatihs (ZZS) un bijušais "Rēzeknes gaļas kombināta" padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks. Par šo kautiņu vēlāk tika sākts kriminālprocess, kurā uz apsūdzēto sola sēž četri vīri, un lietu izskata Rēzeknes tiesā.

IeM valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmaneportālam "Delfi" iepriekš apstiprināja, ka Džamaldajevs un Novožilovsir iekļauti valstij nevēlamo personu sarakstā saskaņā ar Imigrācijas likuma61.pantu, kas paredz vairākus nosacījumus, kuru dēļ persona šajā sarakstāiekļaujama. Šis lēmums pieņemts uz kompetento iestāžu atzinuma pamata un tāsaturs ir slepens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!