Foto: DELFI

Lai gan Augstākās tiesas Senāts trešdien bija paredzējis darīt pieejamu spriedumu tā dēvētajā "Latvenergo" elektroenerģijas tarifu lietā, tomēr lieta atzīta par sarežģītu un spriedums šajā strīdā par tarifu pamatotību būs pieejams tikai nākamā gada janvāra beigās, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likumu, ja tiesa konstatē, ka lietas sarežģītības dēļ sprieduma pieņemšanai nepieciešams ilgāks termiņš, tā nosaka citu sprieduma datumu tuvāko divu mēnešu laikā. Plānots, ka Senāta spriedumu šajā lietā varēs uzzināt 31.janvārī.

Jau vēstīts, ka Administratīvā apgabaltiesa šovasar apmierināja vairāku fizisku un juridisku personu sūdzības par "Latvenergo" tarifu akceptēšanu 2011.gada februārī. Tiesa atcēla apstrīdēto Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) lēmumu un noteica, ka tarifi nav piemērojami no brīža, kad tie stājās spēkā - no 2011.gada 1.aprīļa.

Administratīvā apgabaltiesa spriedumā atzina: lietā nav dokumentu, no kuriem būtu iespējams secināt, kādas ir elektrības tirdzniecības pakalpojumu izmaksas, bet SPRK savu lēmumu pieņēmusi uz "Latvenergo" aprēķinu pamata, taču nav zināms, kā tie veidojušies.

Puses ar šo spriedumu bija nemierā un turpināja tiesāties.

Kopš pagājušā gada aprīļa lielāki elektroenerģijas tarifi tiek piemēroti tām mājsaimniecībām, kuras gada laikā patērē vairāk elektroenerģijas. Par pirmajām 1200 kilovatstundām visiem jāmaksā iepriekšējais tarifs - 8,25 santīmi par kilovatstundu, bet, kad šis limits tiek pārsniegts, par katru nākamo kilovatstundu jāmaksā augstāks tarifs - 10,74 santīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!