Foto: AFI

Augstākās tiesas Senāta Civillietu departaments 19. septembrī pieņēma lēmumu neierosināt kasācijas tiesvedību AS „Dzintars” prasībā par darījumu atzīšanu par spēkā neesošiem un īpašuma tiesību atjaunošanu uz preču zīmēm, portāls “Delfi” uzzināja Augstākajā tiesā (AT).

Kā ziņots, tiesā vērsās uzņēmuma "Dzintars" maksātnespējas administrators Jānis Ozoliņš, kurš prasīja tiesu atzīt par nelikumīgu "Dzintara" bijušā valdes priekšsēdētāja Iļjas Gerčikova vārdisku un figurālu nacionālo un starptautisko preču zīmju "Dzintars" un "Future Formula" pārreģistrēšanu bez atlīdzības citai viņam pašam piederošai juridiskai personai laikā, kad uzņēmumam "Dzintars" bija noteikts tiesiskās aizsardzības process.

2021. gada 23. decembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apmierināja Ozoliņa prasību pret Gerčikovu par darījumu atzīšanu par spēkā neesošu un īpašuma tiesību atjaunošanu uz preču zīmēm. Tiesa nosprieda atsavināt strīdus preču zīmes un atjaunot maksātnespējīgā "Dzintara" īpašumtiesības uz nacionālajam un starptautiskajām preču zīmēm, ko 2020. gadā ir iegādājās pašreizējais zīmola "Dzintars" ražotājs SIA "H.A.Brieger", iepriekš vēstīja aģentūra LETA.

Arī Rīgas apgabaltiesa, kas lietu izskatīja apelācijas kārtībā, prasību noraidīja. Par apgabaltiesas spriedumu Senātā tika iesniegta kasācijas sūdzība.

Senāts kasācijas tiesvedību ierosināt atteicās, jo, izvērtējot atbildētāja kasācijas sūdzībā minētos argumentus, Senātam nebija acīmredzama pamata uzskatīt, ka pārsūdzētajā spriedumā ietvertais lietas iznākums ir nepareizs un ka izskatāmajai lietai ir būtiska nozīme vienotas tiesu prakses nodrošināšanā vai tiesību tālākveidošanā, informēja AT.

Senāta lēmums nav pārsūdzams.

Līdz ar Senāta lēmumu stājas spēkā Rīgas apgabaltiesas šā gada 10. jūnija spriedums, ar kuru apmierināta maksātnespējīgās AS "Dzintars" prasība pret atbildētāju, bijušo AS "Dzintars" īpašnieku un valdes priekšsēdētāju, par darījumu atzīšanu par spēkā neesošu un īpašuma tiesību atjaunošanu uz preču zīmēm.

Kā ziņots, Gerčikovs 2019. gada oktobrī izveidoja kompāniju "Dzintars Beauty" ar 2800 eiro pamatkapitālu. Gerčikovs ir minētās kompānijas vienīgais īpašnieks un arī vienīgais valdes loceklis.

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa 2019. gada 12. novembrī pasludināja "Dzintaru" par maksātnespējīgu.

"H.A. Brieger" reģistrēta 2006. gadā, taču tās nosaukums līdz 2020. gada oktobra sākumam bija SIA "Instruments", bet līdz 2021. gada janvāra sākumam – "Dzintars Production", atgādina aģentūra LETA.

Kompānijas pamatkapitāls ir 284 500 eiro. "H.A. Brieger" īpašnieki ir SIA "Skinest Asset Management" (67%), kuras patiesais labuma guvējs ir Igaunijas uzņēmējs Oļegs Osinovskis, un SIA "Asko R" (33%), kuras īpašniece ir Anastasija Udalova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!