Foto: F64
No trešdienas, 13. oktobra, senioriem, kuri vecāki par 70 gadiem, ir pieejama mājas vakcinācija, ja senioram ir apgrūtināta nokļūšana līdz vakcinācijas punktam.

Mājas vakcināciju nodrošinās ģimenes ārsts vai ārstniecības iestādes.

Tāpat turpinās vairākas citas iespējas, kā iedzīvotājiem saņemt vakcīnu pret Covid-19 – turpinās izbraukuma vakcinācijas, vakcinācijas punktu izveide pie tirdzniecības centriem atbilstoši valdības lēmumiem un citi pasākumi.

Tāpat novembra sākumā tiem senioriem, kuri vēl nav saņēmuši vakcīnu pret Covid-19, plānots nosūtīt personalizētas vēstules ar aicinājumu doties vakcinēties un pieteikt vakcināciju mājās.

Līdz ar iedzīvotāju pastiprināto interesi par vakcināciju, plānots atkal atvērt vairākus lielos vakcinācijas centrus – trīs būs Rīgā, bet pa vienam būs Ventspilī, Tukumā, Alūksnē, Jelgavā, Salaspilī, Daugavpilī, Jūrmalā, Liepājā, Aizkrauklē, Balvos, Bauskā, Madonā, Talsos un Valmierā.

Kā norādīja Pavļuts, tam papildu nauda nav nepieciešama – ir ietaupīti resursi.

Raksturojot kopējo vakcinācijas procesu, Pavļuts norādīja, ka interese par vakcināciju pret Covid-19 aug trešo nedēļu pēc kārtas un tik augsti vakcinācijas rezultāti nedēļā bija jūnijā pirms Jāņiem.

Ministrs apstiprināja, ka pat, ja līdz gada beigām Latvija sasniegtu 85% vakcinēto cilvēku aptveri un plānotu arī plašu revakcināciju, vakcīnu pietiks.

Savukārt plašai iedzīvotāju vakcinācijai ar trešo devu pašlaik nav pamata, jo nevienā Eiropas Savienības dalībvalstī nepraktizē balstvakcināciju visā populācijā un tā tiks apsvērta, līdz ko būs vairāk datu.

Vienlaikus Imunizācijas valsts padome (IVP) vērtē "Janssen" vakcīnas efektivitāti un ir sagaidāms, ka IVP sniegs viedokli un rekomendācijas par balstvakcinācijas ieteikumu, jo vakcīnas vienai devai ir mazāka efektivitāte pret vidēji smagu slimības gaitu un hospitalizāciju.

Jau vēstīts, ka no šā gada novembra līdz nākamā gada martam 20 eiro pabalstu ik mēnesī saņems seniori, kas pilnībā vakcinēti pret Covid-19 un tie, kuri veselības dēļ nevar veikt vakcināciju

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!