Foto: LETA
Būvdarbos uz Vidzemes šosejas (A2) abām brauktuvēm posmā no Garkalnes līdz Sēnītei un uz Valmieras šosejas (A3) posmā no Sēnītes līdz tiltam pār Gauju ir sācies ziemas tehnoloģiskais pārtraukums, informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" Komunikācijas daļā.

Būvdarbi ietver arī ceļa pārvadu Vangažos un Sēnītes satiksmes mezglā, Sēnītes rotācijas apļa pārbūvi, kā arī Straujupītes caurtekas Vangažos, gājēju tuneļa pie Sēnītes un apgaismojuma atjaunošanu Vangažos.

Šogad ceļa sega visā posmā ir pārbūvēta līdz asfalta saistes kārtai. "Latvijas valsts ceļu" pārstāvji norādīja, ka tā nav tik gluda un viendabīga kā virskārta. Asfalta virskārta tiks ieklāta 2020. gada būvdarbu sezonā.

Tāpat šogad sākta satiksmes pārvadu pārbūve, caurtekas un gājēju tuneļa atjaunošana, kā arī atjaunots apgaismojums un gājēju luksofors Vangažos. Nākamgad līdzās asfalta virskārtas ieklāšanai, tiks pabeigta arī satiksmes pārvadu pārbūve un drošības barjeru uzstādīšana.

Sēnītes posma pārbūves darbi sākās šogad 1. aprīlī, un tos plānots pabeigt 2020. gada novembrī.

Būvuzņēmējs ir piegādātāju apvienība "Binders" un "ACB". Līgumcena ir 46,5 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), no tiem Kohēzijas fonda līdzfinansējums 40% apmērā un 60% - valsts budžeta finansējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!