Septembrī Latvijas dalību Eiropas Savienībā pozitīvi vērtējuši 28,5% aptaujāto (augustā – 27,9%). Negatīvu attieksmi pauduši 20,3% (augustā – 23,4%). Atbildi "ne laba, ne slikta lieta" izvēlējušies 46% aptaujas dalībnieku (augustā – 44,1%), liecina SKDS ar Eiropas Savienības informācijas aģentūras (ESIA) atbalstu veiktā aptauja.
Latvijas dalību ES par "labu lietu" biežāk nekā caurmērā atzinuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 39 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši, aptaujātie ar augstiem ienākumiem, valsts sektorā strādājošie, Kurzemē dzīvojošie.

Neitrālu attieksmi - atbildi "ne laba, ne slikta lieta" - biežāk izvēlējušies pētījuma dalībnieki vecumā no 55 līdz 64 gadiem, pētījuma dalībnieki ar vidēji zemiem vai zemiem ienākumiem, pētījuma dalībnieki Vidzemē, Zemgalē un Latgalē, kā arī lauku apvidos dzīvojošie.

Latvijas dalību ES kā "sliktu lietu" biežāk vērtējuši respondenti, kuri vecāki par 55 gadiem, citu tautību pārstāvji, respondenti ar pamatizglītību, nestrādājošie, aptaujātie ar zemiem vai vidēji zemiem ienākumiem un iedzīvotāji Rīgā un Kurzemē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!