Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) šovakar septiņiem veselības aprūpes darbiniekiem un divām medicīnas iestādēm tika pasniegtas "Gada balvas medicīnā 2009", lai godinātu medicīnas speciālistus par ieguldīto darbu Latvijas iedzīvotāju veselības veicināšanā, ārstēšanā un aprūpē, informēja RSU Absolventu asociācijas izpilddirektore Irīna Kukliča.

Nominācijā "Gada balva medicīnā ārstam" tika apbalvots ģimenes ārsts Rainis Birznieks un P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas gastroenterologs Anatolijs Danilāns, nominācijā "Gada balva medicīnā māsai" - Rīgas Dzemdību nama vecmāte Sofija Raituma, nominācijā "Gada balva medicīnā ārsta palīgam" - Laucienes ambulances feldšere Iveta Ziemele, bet nominācijā "Gada balva medicīnā rehabilitācijas speciālistam" - rehabilitācijas centra "Līgatne" fizioterapeite Ruta Balode.

Nominācijā "Gada balva medicīnā neatliekamās palīdzības brigādei" balva tika pasniegta Daugavpils neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādei, nominācijā "Gada balva medicīnā slimnīcai" - Rīgas Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcai, nominācijā "Gada sasniegums veselības aprūpē" - Ainažu bērnu psihoneiroloģiskās slimnīcas valdes priekšsēdētājai Ilonai Balodei, bet nominācijā "Gada balva medicīnā par mūža ieguldījumu veselības aprūpē" - neiroloģei Ģertrūdei Eniņai.

Veselības nozares Stratēģiskā padome lēma par divām nominācijām - "Mūža ieguldījums medicīnā" un "Gada sasniegumi medicīnā", bet pārējo septiņu nomināciju rezultāti apkopoti pēc iedzīvotāju balsojumiem. Savukārt Veselības ministrijas Atzinības rakstus saņems Rēzeknes slimnīcas Ķirurģijas nodaļas māsa Ingrīda Savicka, Rīgas Franču liceja māsa Elga Kliesmete un Rīgas Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas māsa Gunita Vikmane.

Balsojuma laikā tika saņemti vairāk nekā 4000 iedzīvotāju pieteikumi, no tiem 3000 elektroniski, 50 pa pastu atsūtītas vēstules un 500 pieteikumi pa tālruni. Visvairāk balsu saņemts par ārstiem - speciālistiem un ģimenes ārstiem. Iedzīvotāji savus mediķus - ārstus, māsas, vecmātes, ārstu palīgus, feldšerus - raksturojuši kā profesionālus, prasmīgus, gudrus, talantīgus, atsaucīgus, iejūtīgus un apveltītus ar lielu enerģiju, labām domām un gara stiprumu, kuri ikdienas ritmā veic savu darbu godam, un nepaguruši rūpējoties par cilvēku veselību.

Veselības ministrija 2008.gadā uzsāka tradīciju ar "Gada balvas medicīnā" iedibināšanu un pasniegšanu. Lai atbalstītu un godinātu mediķus, ministrija aicināja iedzīvotājus pastāstīt par šādiem cilvēkiem un pieteikt savus kandidātus gada mediķa un gada kolektīva veselības aprūpē balvai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!