Foto: LETA

Man patiešām ar šīs plaši izskanējušās ballītes organizēšanu nav pilnīgi nekāda sakara. To kā pārsteigumu savai 80 gadus vecajai skolotājai nolēma sarīkot viņas trīs bijušo klašu skolēni – kopā ap 50 cilvēku un divi no viņiem patiešām ir Saeimas darbinieki, savā kontā mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS).

Jau vēstīts, ka Seržants sarīkojis privātu ballīti Saeimas rezidencē Jūrmalā, taču nespēj atbildēt, cik par to samaksājis, trešdien rakstīja laikraksts "Latvijas Avīze" (LA). Saskaņā ar izdevuma ziņoto pasākums noticis aizvadītās nedēļas nogalē Saeimas rezidencē Jūrmalā, Jūras ielā. Par notikušo gan Seržants "pinas skaidrojumos", proti, vispirms viņš apgalvojis, ka vispār neesot tur bijis, tad atbildību par svinību vietas izvēli mēģinājis novelt uz ballītes organizatoriem, bet beigās atzinies, ka patiesībā pats apmaksājis telpu īri, kuras apmēru gan aizmirsis, jo rēķinu jau esot paguvis izmest, klāstīja LA.

Sākotnēji norādot, ka neviens no portāliem nav turējis par vajadzīgu palūgt viņam komentāru, "akli nokopējot sakompilētu un angažētu informāciju", Seržants vēlāk publiskoja arī izvērstu komentāru, kurā izskaidro notikušo, atzīmējot, ka viņa vienīgā kļūda bijusi tā, ka viņš piekritis apmaksāt rēķinu par rezidences izmantošanu.

"Ja nu kādam interesē, centīšos tomēr paskaidrot notikušo. Man patiešām ar šīs plaši izskanējušās ballītes organizēšanu nav pilnīgi nekāda sakara. To kā pārsteigumu savai 80 gads vecajai skolotājai nolēma sarīkot viņas trīs bijušo klašu skolēni – kopā ap 50 cilvēku un divi no viņiem patiešām ir Saeimas darbinieki. ES pats par to uzzināju tikai nedēļu pirms pasākuma, kad noskaidrojās, ka telpas oficiāli var noīrēt tikai Saeimas deputāti un šie bijušie skolēni man šo palīdzību arī lūdza," raksta Seržants.

"Es šādā situācijā neatteicu un apmaksāju rēķinu pēc oficiālā cenrāža. Pats, protams, es arī tur biju, jo maz pasaulē būtu to vīriešu, kas riskētu neierasties uz sievasmātes jubileju. Svinībām apmēram piecas stundas tika izmantots rezidences foajē bez jebkāda apkalpojošā personāla un man tā, starp citu, bija pirmā reize sešu gadu laikā, kad šajā rezidencē esmu bijis," norāda politiķis.

"Nevienu brīdi neesmu domājis melot, jo zinot, ka ir fotogrāfijas, tas vnk būtu idiota cienīgi. Kad "Pietiek" žurnāliste man uzdeva jautājumu par "jūsu pasākumu Jūrmalā" pirmajā brīdī nodomāju, ka tieku tincināts par Zaļās partijas Jūrmalas nodaļas pasākumu, ko atrādīja raidījumā "Nekā personīgi" un ar tīru sirdsapziņu atbildēju, ka tajā pasākumā es neesmu bijis," skaidro deputāts.

"Kad sapratu, par ko īsti runāja, biju dusmīgs, taču to nenoliedzu, bet apzināti melojis, kā tas ir pasniegts, neesmu. Mana vienīgā dalība (un arī kļūda) šajā notikumā bija tā, ka es ļāvos pierunāties apmaksāt šo rēķinu, taču, domājot par vecās skolotājas satikšanos ar saviem skolēniem man pat neienāca prātā, par ko tas var izvērsties," raksta Seržants.

Savu skaidrojumu viņš noslēdz, sakot, ka pārsteigums skolotājai izdevies. "Skolotāja līdz pēdējam brīdim pat nenojauta, kas viņu sagaida. Un tās viņas sajūtas un prieka asaras, kad viņa ieraudzīja savus 50 lielos bērnus, man atsver visu, ko pēdējās dienās esmu par sevi izlasījis," rezumē politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!