"Nevajag vainot spoguli, ja pašam ģīmis nav izdevies," pēc vērienīgas opozīcijas deputātu kritikas, debatējot par nākamā gada budžetu un tā pieņemšanas procesu, sacīja deputāts Kārlis Seržants (ZZS).

Ceturtdien Saeima ārkārtas sēdē konceptuāli atbalstīja nākamā gada valsts budžeta projektu, kā arī vidēja termiņa budžeta ietvara likuma projektu 2018.- 2020. gadam. To, kā ierasts, pavadīja spraigas deputātu debates.

Ņemot vērā opozīcijas deputātu kritiku, tribīnē kāpa Seržants. Viņš atgādināja, kā radies jēdziens "deputātu kvotas": "Es tomēr nu gribētu atgādināt, ka tas jēdziens radās tāpēc, ka bija priekšlikumi, kurus konkrēti deputāti adresēja konkrēti kaut kādām nelielām, lokālām vajadzībām un nelielām summām."

Tāpat Seržants atgādināja, ka pērn viņa kvota aizgājusi centram "Dardedze", kur par šo naudu ierīkota speciāli aprīkota telpa bērnu liecību uzklausīšanai, kas cietuši no seksuālās vardarbības. "Un es pat neaizgāju uz šī kabineta atklāšanu, ja. Tā ka tur nekāda tāda dziļa interese nebija," uzsvēra parlamentārietis.

"Bet šobrīd, protams, visas šīs te vajadzības ir sakārtotas tā, kā tam jābūt likumā, un visas iet zem budžeta," uzsvēra Seržants.

"Mēs ļoti gaidīsim opozīcijas priekšlikumus uz otro lasījumu un es aicinu vienkārši arī jūs pašus nekāpt uz šiem te grābekļiem un nesniegt priekšlikumus, kas ļoti izskatīsies pēc šīm te "deputātu kvotām"," aicināja deputāts.

Savukārt, runājot par budžeta pieņemšanas procedūru, Seržants aicināja atcerēties labu teicienu krievu valodā: "Hе надо пенять в зеркало, если рожа кривая! [Tulk. no kriev. val. – nevajag vainot spoguli, ja pašam ģīmis nav izdevies.]"

"Par budžeta pieņemšanas principu: paskatieties, kā budžetu pieņem Rīgas domē. Tur pat opozīcijas deputāti nevar noskaidrot, kā tiek tērēti līdzekļi konkrētā pašvaldības uzņēmumā, nemaz nerunājot par visu budžetu kopumā," izteicās deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!