Foto: LETA

Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS) lūdzis tieslietu ministru Jāni Bordānu (NA) pārbaudīt iespējamus nelegālas nodarbinātības gadījumus Rīgas Centrālcietumā, par kuriem deputātam pastāstījis kāds ieslodzītais.

Seržants paziņojumā medijiem klāstīja, ka, izmantojot elektronisko pastu, pie viņa vērsies kāds Centrālcietuma ieslodzītais Vents Kraslovskis, kurš stāstījis, ka pēdējos trīs gadus ticis nodarbināts cietuma saimnieciskajā apkalpē un iesaistīts arī dažādu projektu realizācijā. Viņš deputātam apgalvojis, ka cietuma ieslodzītie tiekot regulāri nodarbināti projektos, par kuriem faktiski ir slēgti līgumi ar privātuzņēmējiem. Ieslodzītajiem par konkrēto darbu nav maksāts, bet naudu saņēmuši uzņēmumi, ieslodzītā apgalvojumus atstāsta deputāts.

Kraslovskis minējis konditorijas skolas projektu, kuras izveidošanā esot izmantots nepamatoti dārgs aprīkojums. Savukārt kāds cits uzņēmums ar ieslodzīto darbaspēka palīdzību demontējis kādu ražošanas cehu. Centrālcietuma ieslodzītie bez samaksas esot remontējuši arī kādu mācību centra dienesta viesnīcu. "Pēc manas informācijas šajā viesnīcā pirms dažiem gadiem kapitālais remonts jau noticis. Arī pašā cietumā veikti vairāki liela apjoma remontdarbi, kuru reālā vajadzība esot bijusi stipri apšaubāma," norāda Seržants.

Kraslovskis deputātam arī atsūtījis vairāku norīkojumu kopijas, kuras, kā norāda Seržants, apstiprinot cietumnieka teikto.

Seržants lūdzis tieslietu ministru pārbaudīt šo informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!