Ugunsgrēks Baltijas lielākajā sērkociņu ražošanas uzņēmumā "Komēta", kurā gāja bojā seši un cieta četri cilvēki, izcēlies eksplozijas dēļ, bet pašlaik liesmas jau nodzēstas, BNS uzzināja notikuma vietā.
Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns žurnālistiem pastāstīja, ka eksplozija notikusi cehā, kur uz sērkociņu kastītēm līmē etiķetes, bet tās iemesli pagaidām nav zināmi. Viņš arī precizēja, ka ugunsgrēkā gājuši bojā seši, bet cietuši četri cilvēki, nevis trīs, kā tika ziņots iepriekš.

Notikuma vietā BNS novēroja, ka sprādzienā izgāzti ceha logi, bet sienas apkvēpušas liesmās. No negadījuma vietas aizbraukušas ugunsdzēsēju mašīnas, bet vēl palicis policijas transports un ekspertu mikroautobuss.

Jau vēstīts, ka ugunsnelaime izcēlās piektdien pēc pusdienslaika. VUGD saņēmis izsaukumu uz negadījumu plkst 12.29, bet pēc nepilnām divdesmit minūtēm izdevies ugunsgrēku ierobežot 80 - 100 kvadrātmetru lielā platībā. Notikuma vietā ieradies VUGD priekšnieks Aivars Straume un citi speciālisti, lai noskaidrotu ugunsnelaimes iemeslus.

"Komētas" sekretārs lietvedis Edmunds Balodis sacīja, ka uzņēmumam pagaidām nav sīkāku ziņu par notikušo. Negadījuma iemeslus noskaidro eksperti. "Lursoft" datu bāzē BNS uzzināja, ka sērkociņu fabrika "Komēta" ir akciju sabiedrība, kura nodarbojas ar koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanu, salmu un pīto izstrādājumu ražošanu, celulozes, papīra un papīra izstrādājumu ražošanu un citu uzņēmējdarbību.

Uzņēmuma direktors ir Vācijas pilsonis, un daļa akciju tajā pieder Vācijas iedzīvotājiem. Uzņēmuma mājas lapā www.ttinform.lv/kometa/ vēstīts, ka akciju sabiedrība apmēram 90% no kopējā produkcijas apjoma eksportē. Sērkociņu produkcijas patērētāji ir vairāk nekā 15 pasaules valstis. Pēc saražotās produkcijas apjoma akciju sabiedrība "Komēta" ir lielākais sērkociņu produkcijas un sērkociņu skaliņu ražotājs Latvijā un Baltijas valstīs kopumā.

Fabrika pircējiem piegādā dažāda veida sērkociņu produkciju - parastos sērkociņus ar ekskluzīvu ārējo kārbiņu un sērkociņiem no Latvijas baltās apses, kā arī virtuves, cigāru, pīpes, kamīna, reklāmas un restorāna sērkociņus kartona kastītēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!