Foto: LETA

Sarunas par darbu Liepājas domes koalīcijā Reformu partijai (RP) traucējuši izvirzītie ultimāti, otrdien intervijā Latvijas Radio atzina Liepājas mērs Uldis Sesks (Liepājas partija).

Sesks intervijā atklāja, ka RP nākusi ne tikai ar uzstādījumu, ka vēlas ieņemt Liepājas pilsētas mēra krēslu, bet ar vēl vairākām "sarkanajām līnijām", piemēram, prasību nomainīt Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldnieku Guntaru Krieviņu (Liepājas partija). Krieviņš
ostu pārvalda jau kopš 1997.gada.

Starp RP prasībām bijusi arī vēlme samazināt pilsētas domes vadītāja vietnieku skaitu līdz vienam. Sesks radio sacīja, ka pilsētai tomēr vajadzīgi divi vai trīs vietnieki, un "Saskaņas centrs" bijuši vienisprātis par šādu modeli. Tagad domē Liepājas partijai būs mēra amats un divi vietnieki, bet "Saskaņas centram" - viens vietnieka amats.

Sesks radio sacīja, ja sadarbībai ar RP traucēja partijas izvirzītie ultimāti.

Jau vēstīts, ka Sesks ar SC atbalstu turpinās vadīt Liepājas domi. 1.jūnijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās pilsētas domē tika ievēlēti trīs politiskie spēki, no kuriem lielāko balsu skaitu saņēma LP, iegūstot 7 no 15 deputātu vietām. Tāpat šajā sasaukumā iekļuva RP ar 5 deputātu vietām un SC ar 3 deputātu vietām.

RP pauda gatavību sadarboties ar LP, uzstādot nosacījumu, ka no LP stūres jāatkāpjas Seskam. Jau pagājušajā nedēļā kļuva skaidrs, ka izvēle būs SC ziņā, ar ko veidot koalīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!