Foto: LETA
Lai preventīvi novērstu nesankcionētu pulcēšanās iespējamību, sestdien, 12. decembrī, tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana 11. novembra krastmalā, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Jau vēstīts, ka 11. novembra krastmalā sestdien no pulksten 12 Vides aizsardzības klubs ir pieteicis sapulci, tās mērķī norādot vārdu "apzinātība". Plānots, ka sapulcē piedalīsies 25 cilvēki.

Taču, kā liecina "mainampasauli.news" publicētā informācija, pasākumā "teikt īsas uzrunas, iedvesmot un ievizionēt tautiešus uz skatuves kāps vairāk nekā 50 cilvēki", tostarp interneta aktīvists, "Memory Water" īpašnieks Jānis Pļaviņš, ilggadējais viedokļsleju publicists un bijušā Rīgas mēra Nila Ušakova preses sekretārs Sandris Točs, bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Ilze Jurča, mācītājs Mārcis Jencītis, "Gaismas tīmekļa" pārstāvis Andris Ciekurs un citi.

Ceturtdien pilsētas izpilddirektora p.i. Elīna Trautmane bija sasaukusi sanāksmi, kurā izskatīja sestdien, 12.decembrī pilsētā paredzētos piketus, sapulces un gājienus, kuri pieteikti Rīgas pašvaldībā. Sanāksmē piedalījās pašvaldības atbildīgās amatpersonas, valsts, pašvaldības policijas, Drošības dienesta pārstāvji, kā arī pasākumu organizatori.

Ņemot vērā tiesībsargājoši iestāžu rekomendācijas, kas saistītas ar iespējamiem riskiem sabiedriskās drošības un kārtības nodrošināšanā un valstī noteikto epidemioloģisko ierobežojumu ievērošanā, saskaņā ar likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" normām pašvaldība noteica atsevišķus ierobežojumus.

Tostarp nevienā pasākumā netiks atļautas skaņu pastiprinošas iekārtas, izņemot megafonus, nebūs atļauta skatuvju izvietošana (izņemot nelielus paaugstinājumus), kā arī nebūs atļauts dedzināt ugunskurus vai izvietot sildošas iekārtas.

Par minētajiem ierobežojumiem organizatori tiks informēti līdz dienas beigām.

Sarunu laikā, ņemot vērā tiesībsargu ieteikumus, organizatori atteicās no gājiena, kurš pulksten 17 bija paredzēts no Brīvības pieminekļa un Saeimu. Pasākumu organizatoriem vēlreiz tika atgādināts par valsti noteikto epidemioloģisko noteikumu ievērošanas obligātumu, tostarp atgādināts, ka pasākumi nedrīkst pulcēt vairāk par 25 dalībniekiem.

Lai preventīvi mazinātu nesankcionētas pulcēšanās iespējamību, pēc policijas ieteikuma, sestdien 11. novembra krastmalā tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana.

Jau vēstīts, ka sestdien, 12. decembrī notiks divi pasākumi, kas paudīs protestu pret ārkārtējās situācijas laikā noteiktajiem ierobežojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!