Foto: AP/Scanpix/LETA

Sestdien, 22. maijā, Daugavpils liela mēroga vakcinācijas centrā Kultūras Pilī (Smilšu ielā 92) būs iespējams saņemt ražotāja "Johnson&Johnson" Covid-19 vakcīnu "Janssen", portālu "Delfi" informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Ieva Stūre.

Stūre uzsvēra, ka šīs vakcīnas priekšrocība ir tā, ka nepieciešama tikai viena vakcīnas deva. Pieteikties vakcīnas saņemšanai var vietnē "manavakcina.lv", pa tālruni 8989, bet seniori var ierasties uz vakcīnas saņemšanu bez iepriekšēja pieraksta no pulksten 9 līdz 10.

Saņemot "Janssen" vakcīnu, jārēķinās, ka aizsargājoša ietekme sākas jau pēc 14 dienām kopš vakcīnas saņemšanas, norādīja Stūre.

Klīniskajos pētījumos ASV, Dienvidāfrikā un Dienvidamerikas valstīs piedalījās vairāk nekā 44 tūkstoši cilvēku un to rezultāti liecina, ka vakcīnai ir 67% efektivitāte simptomātiskas Covid-19 saslimšanas novēršanai. Savukārt ražotāja dati publiskotie dati vēsta, ka 85% efektivitāte smagas saslimšanas, hospitalizācijas un nāves novēršanā ir pēc 28 dienām, bet pēc 49 dienām vakcīnas efektivitāte smagas saslimšanas novēršanā jau ir 100%.

Pētījumos "Janssen" Covid-19 vakcīnas blakusreakcijas bija vieglas vai vidējas un izzuda pāris dienas pēc vakcinācijas. Visbiežākās blakusreakcijas bija sāpes injekcijas vietā, galvassāpes, nogurums, muskuļu sāpes un slikta dūša. Vakcīnas sagaidāmās blakusreakcijas ir mazāk izteiktas senioriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!