Foto: LETA
Sestdien, 25. februārī, Daugavpilī notiks Latvijas ukraiņu kongresa organizēts gājiens pret Krievijas izvērsto agresiju Ukrainā. Gājiena dalībnieki dosies Krievijas pārstāvniecības virzienā, kur ir aicināti nolikt bēru vainagus un aizdegt sveces, portālam "Delfi" sacīja kongresa pārstāve Jana Streļeca.

"25. februārī pulksten 12 tiekamies Daugavpils stacijā, dodamies gar Krievijas konsulātu uz Andreja Pumpura skvēru. Pie Krievijas konsulāta pēc vēlēšanās dalībnieki var nolikt nelaiķim paredzētos bēru vainagus, štrausus, aizdegt kapu sveces. Pumpura skvērā pie pieminas akmens sarkanā terora upuriem parunāsimies, iepazīsimies, pārrunāsim šo deviņu kara gada laikā notikušo un sasāpējušo, tad dosimies atpakaļ uz staciju," portālam "Delfi" sacīja Streļeca.

Foto: Latvijas ukraiņu kongress

"Aicinām līdzi ņemt karogus, patriotisko simboliku, sveces. Pirms deviņiem gadiem Krievija uzbruka vispārkrievotākajiem Ukrainas reģioniem. Pēc 24. februāra visiem ir redzams, ka krievu raķetes un lodes nešķiro – vai tu esi Putina un krievu pasaules atbalstītājs, patriots, vai neinteresējies par politiku. Ir Kurzeme, ir Vidzeme, ir Latgale mūsu – ne tikai Dziesmusvētkos, atbrauciet uz Daugavpili," mudina kongresa vadītāja.

Jau vēstīts, ka šo piektdien, 24. februārī aprit gads, kopš Krievija sāka iebrukumu Ukrainā.

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

2022. gada augusta beigās Ukrainas spēki sāka pretuzbrukumu, kas jau devis rezultātu okupēto teritoriju atkarošanā. Pirmais gandrīz pilnībā atbrīvots Harkivas apgabals. Vēlāk sekoja Hersonas atbrīvošana.

Savukārt Krievija kopš 2022. gada oktobra ar raķetēm un droniem mērķtiecīgi grauj Ukrainas enerģērtikas infrastruktūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!