Foto: LETA

Sestdien, 28. martā, "KPV LV" notiks atkārtota biedru kopsapulce, lai izpildītu Uzņēmumu reģistra (UR) nosacījumus par lēmumu pieņemšanas procesu.

Kopsapulce notiks pulksten 10 Rīgā, Skolas ielā 21, telpā 508b.

Kopsapulcē paredzēts apstiprināt izmaiņas statūtos un ievēlēt jauno valdi, kas tika darīts jau kopsapulcē februāra sākumā, bet kuras rezultātus UR neapstiprināja, norādot uz pārkāpumiem procedūrā. Paralēli gan partija ir arī apstrīdējusi UR lēmumu par februāra sapulces lēmumu nereģistrēšanu, jo iestāde esot rīkojusies pretēji precedentiem pagātnē, iepriekš norādīja "KPV LV" līderis Atis Zakatistovs.

Vaicāts par to, vai kopsapulce būtu jāatceļ Covid-19 izplatības dēļ, "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ēriks Pucens skaidroja, ka sanāksmi ir sasaukuši 60 biedri, tāpēc citiem partijas pārstāvjiem to neesot iespējams atcelt.

Politiķis arī vērsa uzmanību, ka tiks ievērota uz neorganizētiem pasākumiem attiecināmā prasība par mazāk nekā 50 dalībniekiem - provizoriski iecerēta 10 līdz 15 biedru fiziska klātbūtne. Vairāki biedri savu balsi ar pilnvarām deleģējuši biedriem, kas būs klāt, pastāstīja abi politiķi. Viņi arī uzsver, ka tā ir demokrātiska rīcība rīkot biedru sapulci pēc pašu biedru ierosinājuma.

Saeimas deputāte, partijas bijusī biedre un kādreizējā "KPV" līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa aģentūrai LETA iepriekš pauda, ka nepieciešams izvērtēt "KPV LV" atkārtotās kopsapulces rīkošanu Covid-19 izplatības apstākļos.

Jau vēstīts, ka Zakatistovs akcentēja, ka UR lēmuma dēļ par iepriekšējās kopsapulces rezultātu nereģistrēšanu "KPV LV" ir nostādīta dīvainā situācijā. UR lēmumu partija ir pārsūdzējusi. "Uzņēmumu reģistrs ir sabotējis partijas darbību, interpretējot likumu pretēji precedentiem pagātnē," norādīja Zakatistovs. Viņš pauda, ka nezina iestādes motivāciju, bet "skaidri zina", ka UR atrodas tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) pārraudzībā.

Kā ziņots, UR noteicis, ka partijas "KPV LV" 8.februāra atkārtotā biedru sapulce nebija lemttiesīga, tāpēc UR noteicis termiņu - 20.aprīli - trūkumu novēršanai jeb jaunas sapulces sasaukšanai.

Jau vēstīts, jaunā koronavīrusa izraisītā slimības Covid-19 izplatības dēļ noteikti dažādi ierobežojumi, kas gan tieši neattiecas uz politisko partiju sanāksmēm iekštelpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!