Foto: AFI
Sestdien, 22. februārī, Latvijā dzēsti trīs pērnās zāles ugunsgrēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija.

VUGD pārstāve Agrita Vītola skaidroja, ka divos gadījumos pērnā zāle degusi Daugavpilī, bet vienā – Jēkabpilī. Daugavpilī šogad dzēsts visvairāk kūlas ugunsgrēku valstī.

Šī gada pirmajos divos mēnešos ugunsdzēsēji glābēji dzēsuši jau 18 kūlas ugunsgrēkus.

Tāpat aizvadītajā diennaktī Latvijā ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki.

Ugunsnelaime ar cietušajiem notikusi Lubānas novada Indrānu pagastā. VUGD pārstāve Agrita Vītola informēja, ka izsaukums uz ugunsgrēku saņemts pulksten 8.31 un notikuma vietā dega vienstāva dzīvojamajā māja 80 kvadrātmetru platībā.

Vēl pirms VUGD ierašanās no mājas bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis. Tāpat cietis ugunsdzēsējs, kurš pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu palīdzības saņemšanas turpinājis darbus notikuma vietā.

Ugunsgrēks likvidēts pulksten 12.22.

Latvijā kopumā notikuši 14 ugunsgrēki, divi no kuriem dzēsti Rīgā, seši novados, bet vēl trīs – citās republikas pilsētās, savukārt trijos no kuriem dzēsta kūla.

Tāpat VUGD aizvadītajā diennaktī devās uz 94 glābšanas darbiem, vairums no kuriem notikusi novados, bet deviņi – Rīgā.

Kopumā kopš 2020. gada sākuma valstī reģistrēti 687 ugunsgrēki, kuros cietuši 38 cilvēki, bet vēl 20 personas gājušas bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!