Foto: AP/Scanpix

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sestdien no upes Aizkraukles pagastā izcēla bojāgājušu makšķernieku. Otrs cilvēks joprojām nav atrasts. VUGD aicina cilvēkus, atrodoties un pārvietojoties ar ūdens transportlīdzekli, atcerēties par drošību un lietot glābšanas vestes, portālu “Delfi” informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Sestdienas naktī VUGD saņēma informāciju, ka Aizkraukles pagastā piektdienas rītā divi cilvēki bija devušies makšķerēt ar laivu Daugavā, bet vēl nebija atgriezušies un nebija sazvanāmi. Ugunsdzēsēji apsekoja upi, bet cilvēki netika atrasti. Sestdienas rītā meklēšanas darbi turpinājās – viens bojāgājušais tika atrasts upes krastā un nodots Valsts policijas darbiniekiem. Svētdien upes pārmeklēšana turpinājās, bet otrs iespējamais bojāgājušais netika atrasts. Notikuma vietā strādāja arī Valsts policijas, pašvaldības policijas darbinieki un iedzīvotāji.

11. novembrī noticis līdzīgs gadījums, kad no Daugavas tika izcelts bojāgājis cilvēks – ceturtdienas naktī VUGD saņēma izsaukumu uz Salaspils novada Salaspils pagastu, kur cilvēks ar laivu bija iebraucis Sausajā Daugavā un nebija atgriezies krastā. Pārmeklējot upes teritoriju ar drona un laivas palīdzību, tika atrasta apgāzusies laiva un virsjaka, kā arī cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!