Foto: DELFI
Sestdien, 12. decembrī, Rīgā notiks divi pasākumi, kas iestājas pret valstī noteiktajiem Covid-19 ierobežojumiem, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

11. novembra krastmalā no pulksten 12 Vides aizsardzības klubs ir pieteicis sapulci, mērķī norādot vārdu "apzinātība". Plānots, ka sapulcē piedalīsies 25 cilvēki.

Tikmēr mikroblogošanas vietnē "Twitter" vides žurnāliste Anitra Tooma norādījusi, ka Vides aizsardzības kluba valde norobežojas no kluba prezidenta Arvīda Ulmes plānotajām aktivitātēm 12. decembrī.

Tāpat plānots, ka 12. decembrī Brīvības laukumā no pulksten 15 līdz pulksten 17 biedrība "Stabilitātei – Jā!" pieteikusi sapulci ar mērķi vērst sabiedrības uzmanību uz nepietiekošu atbalstu uzņēmējiem un strādājošajiem ārkārtējās situācijas ieviešanas laikā.

Plānots, ka sapulcē piedalīsies 25 cilvēki. Pēc sapulces beigām biedrība pieteikusi arī gājienu ar tādu pašu mērķi un dalībnieku skaitu.

Savukārt 20. decembrī no pulksten 11.30 līdz 14.30 Brīvības laukumā pieteikta sapulce, kuras mērķis ir tautas informēšana par "valstsfašismu un Covidiktatūru", kuru pieteikusi "Tautas varas fronte". Plānots, ka sapulci apmeklēs 25 cilvēki.

Jāatgādina, ka valdība lēmusi, ka ārkārtējās situācijas laikā joprojām drīkst notikt organizētās sapulces, piketi un gājieni, bet uz tiem atļauts pulcēties ne vairāk kā 25 cilvēkiem, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības – divu metru fizisku distanci un ievērojot organizatora noteiktās prasības.

Savukārt par epidemioloģisko noteikumu pārkāpšanu policija var piemērot līdz pat 2000 eiro sodu.

Valdība ārkārtējo situāciju noteikusi līdz 11. janvārim un ieviesusi virkni drošības pasākumu Covid-19 izplatības mazināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!