Foto: F64

Sestdien, 23. septembrī, dīķī Maltas pagastā, Rēzeknes novadā, noslīcis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Glābēji noslīkušo cilvēku izcēla no dīķa un nodeva Valsts policijai (VP).

VUGD darbinieki sestdien, sadarbojoties ar VP, izglāba piecus apmaldījušos cilvēkus.

Pulksten 18.21 glābēji saņēma izsaukumu uz Valkas novada Valkas pagastu, kur mežā bija apmaldījusies sieviete. Sadarbībā ar VP tika pārmeklēts mežs, kur policisti cilvēku atrada.

Nedaudz vēlāk izsaukums saņemts uz Nometņu ielu Jūrmalā, kur mežā bija apmaldījusies sieviete. Arī viņu ar VP palīdzību atrada.

Pulksten 19.37 izsaukums saņemts uz Alojas novada Alojas pagastu, kur sieviete bija apmaldījusies purvā. Izmantojot VUGD raidītos skaņas signālus un kaimiņienes palīdzību, sieviete izkļuva no purva.

Vēlāk vakarā glābēji saņēma izsaukumu uz Ilmeņa ielu Rīgā, kur mežā bija apmaldījusies sieviete. Kopā ar VP darbiniekiem pārmeklējot mežu un uzturot telefonsakarus ar sievieti, viņa tika atrasta.

Savukārt pulksten 22.21 glābēji devās uz izsaukumu Ilūkstes novada Prodes pagastā, kur sieviete bija apmaldījusies mežā. Sieviete atrasta un izvesta no meža, izmantojot skaņas un gaismas signālus.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 48 izsaukumus. 14 no tiem saistīti ar ugunsgrēkiem, 29 – ar glābšanas darbiem, savukārt vēl pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!