Foto: DELFI

Sestdienas rītā sniegs un apledojuma veidošanās atsevišķos ceļa posmos Kurzemē un Latgalē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem autoceļiem, informēja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Šorīt braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti ceļa posmos: Daugavpils virzienā no Varakļāniem līdz Terehovai, no Grebņevas līdz Špoģiem, uz Rēzeknes apvedceļa un Ventspils virzienā no Usmas līdz Ventspilij.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Talsu, Ventspils, Krāslavas, Ludzas, Rēzeknes, Gulbenes un Limbažu apkaimēs.

Sestdien no plkst.4:05 ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 31 ziemas dienesta tehnikas vienība, kas veic sniegoto ceļa posmu tīrīšanu un kaisīšanu.

LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, kā arī atgādina, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

Autobraucēji aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem, zvanot uz tālruņa numuru 80005555, kā arī LVC "Twitter'' un ''Facebook'' kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!