Foto: F64
Pagājušajā sestdienā, 9. februārī, ugunsdzēsēji steigušies uz Sarkandaugavas upi Rīgā, kur kā liecinājusi sākotnējā informācija, ledū ielūzis cilvēks, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums saņemts pulksten 14.34. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka četri cilvēki bija ielūzuši ledū, bet trīs no viņiem saviem spēkiem bija jau izkļuvuši krastā.

Izmantojot glābšanas dēli, ugunsdzēsēji izglābuši atlikušo vienu ledū ielūzušo cilvēku, kurš atradies apmēram 30 metrus no krasta. Persona nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

VUGD atgādina, ka uz ledus atrasties ir ļoti bīstami. Vizuāli novērtēts ledus biezums ne vienmēr ir noteicošais faktors drošībai uz ledus, jo biežās laika apstākļu maiņas, mijoties salam ar atkusni, ledus izturību mazina, uzsver glābēji.

VUGD aicina iedzīvotājus neaizmirst ikdienā par drošību – nedoties pašiem uz ledus un pārrunāt ar bērniem drošības jautājumus. Šogad no ūdens izcelti jau pieci noslīkuši cilvēki. Gadījumos, kad cilvēks ir ielūzis ledū, nekavējoties jāzvaniet glābšanas dienestam pa tālruni 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!