Foto: F64

Sestdienas rītā Jelgavā kādā dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks, kurā bojā gāja viens cilvēks, bet divus no nelaimes paglābis kaimiņš, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sestdien pulksten 6.28 tika saņemts izsaukums Cepļu ielā Jelgavā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja ar izbūvētiem bēniņiem 88 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās kaimiņš no degošās ēkas izglāba divus cilvēkus, kuri cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks.

Pulksten 11.39 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Svētdien pulksten 11.48 tika saņemts izsaukums uz Siguldas novada Mālpils pagastu, kur mikroautobuss bija iebraucis kokā. Viens cilvēks no automašīnas bija izkļuvis, bet otru ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja, izmantojot hidrauliskos instrumentus, un nodeva NMPD mediķiem. Pulksten 13.39 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Tāpat svētdien VUGD saņēma informāciju, ka Tukuma novada Slampes pagastā zem vilciena pakļuvis cilvēks. Notikuma vietā cilvēks, kurš bija gājis bojā, tika izcelts un nodots Valsts policijas (VP) darbiniekiem. Pulksten 13.06 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Sestdien pulksten 23.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novada Birzgales pagastu, kur divstāvu mājā dega pirts siena un griesti 15 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti NMPD mediķiem. Pulksten 01.55 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Tāpat sestdien tika saņemts izsaukums uz Bauskas novada Bārbeles pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 270 kvadrātmetru platībā. Pulksten 02.00 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Sestdien Limbažos sakaru tornī aptuveni 30 metru augstumā atrodās cilvēks. Izmantojot autokāpnes, cilvēks tika nocelts no torņa un nodots NMPD mediķiem. Pulksten 20.43 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Savukārt piektdien pulksten 11.52 VUGD saņēma informāciju, ka Strenčos jāpalīdz cilvēkam izkļūt no meža. Glābēji cilvēku atrada, izveda no meža un nodeva NMPD mediķiem. Pulksten 12.31 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Ogres novada Rembates pagastā no grāvja tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots VP darbiniekiem, bet Rēzeknes novada Rikavas pagastā cilvēks tika izcelts no akas un nodots NMPD mediķiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi.

Aizvadītajā nedēļas nogalē VUGD saņēma 134 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, 86 uz glābšanas darbiem, bet 19 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!