Foto: F64

Sestdienas, 5. decembra, rītā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Rīgā, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā dega dīvāns. No ēkas tika evakuēti deviņi cilvēki, taču viens viens cilvēks gājis bojā, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Naktī uz svētdienu VUGD saņēma izsaukumu Gulbenes novadā, kur dega zaru kaudze. Dzēšanas dabu laikā cieta viens glābējs, kurš pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu palīdzības saņemšanas darbu notikuma vietā turpināja.

Sestdien tika saņemts izsaukums Durbes novadā, kur garāžā dega vieglā automašīna. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

Sestdien arī tika saņemts izsaukums Jelgavā, kur dega bez uzraudzības atstāts adventes vainags. Mājoklī bija nostrādājis dūmu detektors un liesmas bija nodzēstas pirms VUGD ierašanās.

Naktī uz sestdienu glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur deviņstāvu ēkas pagrabā dega sadzīves mantas. No piedūmotā pagraba tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Piektdien tika saņemts izsaukumus Rīgā, kur piecstāvu mājā dega dzīvoklis. Pirms VUGD ierašanās no dzīvokļa bija evakuējušies divi cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba trīs cilvēkus, ko kuriem divi bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem.

Kopumā aizvadītajā nedēļas nogalē VUGD saņēma 131 izsaukumu – 47 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem četri bija meža ugunsgrēki, 71 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!