Foto: LETA

Sestdien, 10. martā, Latvijā dzēsts 21 ugunsgrēks, kuros cietuši pieci cilvēki, atklāj Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Sestdien pulksten 10.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Juglas ielu, Rīgā, kur piecstāvu mājā bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ēkas ceturtajā stāvā deg grīda un sadzīves mantas viena kvadrātmetra platībā. Negadījumā cietis viens cilvēks.

Ap pulksten 19 ugunsdzēsēji-glābēji saņēma izsaukumu uz A. Pumpura ielu, Rēzeknē, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas sešu kvadrātmetru platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, negadījumā cietuši trīs cilvēki, kuri vēlāk nogādāti slimnīcā. Līdztekus no ēkas glābēji evakuēja piecus cilvēkus.

Nedaudz vēlāk, pulksten 20.17, ugunsdzēsēji devušies uz izsaukumu Lielo dzirnavu ielā, Ventspilī, kur no trīsstāvu dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Glābējiem ierodoties, tika konstatēts, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas izglābts viens cilvēks, kā arī divi mājdzīvnieki - suns un kaķis.

Savukārt šorīt pulksten 5.42 izsaukums saņemts uz Krustabaznīcas ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamajā mājā dega gulta un sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā. No piedūmotajam telpām izglābts viens cilvēks, kurš negadījumā cietis.

Pieci ugunsgrēki reģistrēti Rīgā, bet astoņi - Latvijas novados un citās pilsētās.

VUGD darbinieki piedalījušies arī 13 glābšanas darbos, bet septiņi izsaukumi izrādījušies maldinājumi.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 1010 ugunsgrēki, kuros gāja bojā 22 cilvēki, bet cietuši 67 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!