Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji dzēsuši 14 ugunsgrēkus, lai gan Rīgā ugunsnelaimēs cietuši trīs cilvēki, bet viens gājis bojā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Agrita Vītola.

Izsaukumu uz ugunsgrēku, kurā bojā gāja cilvēks, VUGD saņēmis sestdienas, 5. decembra, rītā, pulksten 6.54, jo piecstāvu daudzdzīvokļu mājā kādā dzīvoklī dega dīvāns divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas deviņi cilvēki tika evakuēti, taču ugunsnelaimē viens cilvēks gājis bojā. Ugunsgrēku VUGD darbiniekiem izdevies likvidēt pulksten 7.55.

Pulksten 00.12 VUGD darbinieki saņēmuši izsaukumu Rīgā, jo deviņstāvu daudzdzīvokļu mājas pagrabstāva dega sadzīves atkritumi viena kvadrātmetra platībā. Ugunsnelaimē tika izglābts viens cilvēks, kurš tika nodots mediķu rīcībā.

Tāpat piektdien, 4. decembrī, ugunsliesmas bija apņēmušas kāda Rīgas piecstāvu daudzdzīvokļu nama dzīvokli, kas ar atklātu liesmu dega 35 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no mājas pašu spēkiem bija evakuējušies trīs cilvēki, bet vēl trīs tika izglābti, no tiem divi cietušie tika nodoti mediķu rīcībā. Iespējams, ugunsgrēks izcēlies, neuzmanīgas rīcības dēļ gatavojot ēdienu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki saņēmuši 49 izsaukumus, no tiem 14 bija uz ugunsgrēkiem, 30 uz glābšanas darbiem, bet pieci bija maldinoši izsaukumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!