Ar mēneša vidējo gaisa temperatūru +21,5 grādi šī gada jūlijs ir bijis vissiltākais vasaras vidus mēnesis Latvijā pēdējos 95 gados, liecina Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Vissenāko novērojumu staciju Ventspilī un Liepājā informācija liecina, ka vēl mazliet siltāks, vismaz Kurzemes pusē, varēja būt 1914. gada jūlijs. Ainažos par vienu grāda desmitdaļu siltāks ir bijis 1992. gada jūnijs. Citviet Latvijā šī gada jūlijs ir bijis vissiltākais, informēja centrs.

Pēdējos 94 gados vissiltākā – 2001. gada jūlija - vidējā gaisa temperatūra kopumā Latvijā šogad tika pārspēta par 1,7 grādiem, bet atsevišķās Latvijas vietās no 0,5 līdz 1,9 grādiem.

Piecpadsmit mēneša dienās gaiss Latvijā bija karstāks par +30 grādiem, bet visaugstāk – līdz +34,8 grādiem - termometra stabiņš pakāpās 13. jūlijā Ventspilī. Tā bija Ventspils meteoroloģisko novērojumu vēsturē viskarstākā diena, kas tikai par 1,6 grādiem atpalika no visas Latvijas visaugstākās gaisa temperatūras: +36,4 grādiem, kas reģistrēta 1943. gada 4. augustā Daugavpilī.

Lai arī citviet jauni visa mēneša rekordi netika pārsniegti, 14 dienās dažādas Latvijas vietas tika pie jauniem konkrētās dienas konkrētajā vietā maksimālās gaisa temperatūras rekordiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!