Foto: AFI

Labklājības ministrija (LM) plāno piešķirt vienreizējo pabalstu 15 000 eiro apmērā šogad Rīgas Dzemdību namā piedzimušajiem trīnīšiem, liecina ministrijas saskaņošanai valdībā iesniegtais lēmuma projekts.

Šodien labklājības ministre Evika Siliņa (JV) apmeklēja Rīgas Dzemdību namu, lai sveiktu Dinas un Jāņa ģimeni no Stopiņu pagasta, sagaidot trīnīšus - Emīlu, Annu un Miku. Šogad šī Latvijā ir pirmā ģimene, kurā piedzimuši trīnīši.

"Man ir trīskāršs prieks no sirds sveikt jaundzimušo bērniņu vecākus! Mums katrs bērns un ģimene ir svarīga. Pati esmu trīs bērnu mamma un zinu, cik lielas rūpes un atbildība vecākiem ir par saviem bērniem, tāpēc arī valsts sniegts atbalsts ir ļoti būtisks. Jaunajiem vecākiem šis ir trīskāršs prieks, bet trīskārši būs arī viņu izdevumi, tāpēc valdības piešķirtais pabalsts viņiem lieti noderēs. Vēlu visai ģimenei stipru veselību un enerģiju! Ceru, ka šogad sagaidīsim vēl kādus trīnīšus," uzsvēra Siliņa.

Vienreizējais sociālais pabalsts ir paredzēts ģimenei, kurā ir piedzimuši trīnīši, lai tiktu sniegts materiālais atbalsts ģimenei, ņemot vērā, ka trīs bērnu vienlaicīga piedzimšana un kopšana prasa ievērojami lielākus papildus resursus.

2013.gadā vienreizējais sociālais pabalsts tika izmaksāts vienai ģimenei, 2014. gadā – piecām ģimenēm, 2015. gadā – trīs ģimenēm, 2016. gadā – divām ģimenēm, 2017. gadā – divām ģimenēm, 2018. gadā – četrām ģimenēm, 2019. gadā – vienai ģimenei, 2020. gadā – vienai ģimenei, 2021. gadā – vienai ģimenei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!