Svētdien Alē pilsētā ar 10,6 kilometru garu individuālo braucienu noslēdzies Besēžas daudzdienu velobrauicens (UCI 1. kategorija). Aizraujošā cīņā uzvaru noslēdzošajā etapā svinēja Toma Skujiņa dāņu komandas biedrs Mads Pedersens. Tikmēr Krists Neilands ieņēma 27. vietu, tūres kopvērtējumā no devītās vietas atkāpjoties uz 12. pozīciju, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Individuālais brauciens tika gaidīts ar ļoti lielu intrigu. Tas tādēļ, ka kopvērtējuma galvgalī ar vienādu laiku atradās Toma Skujiņa komandas biedrs Matiass Skjelmose un ASV sportists Nelsons Povless ("EF Education"). No abiem latviešiem Krists Neilands ieņēma devīto vietu. 10,6 kilometru garajā distancē galvenā cīņa risinājās 2,5 kilometru garajā un stāvajā kāpumā. Pirms tam trasē tika iekļauti vairāki tehniski pagriezieni un līkumi.

Krists Neilands trasi veica pēc 16 minūtēm un 31 sekundes. Smago distanci apliecina kuldīdznieka vidējais ātrums, kas bija 38,72. 118 dalībnieku konkurencē tas deva 27. vietu. Uzvarētājam Madsam Pedersenam ("Trek – Segafredo") Krists zaudēja 1 minūti un 6 sekundes.

Toms Skujiņš tikmēr trasē pavadīja par sešām sekundēm ilgāk nekā Krists. Carnikavietim tas deva 42. pozīciju. Tomam vidējais ātrums trasē – 38,45 kilometri stundā. Savam komandas biedram Pedersenam Toms piekāpās par 1 minūti un 13 sekundēm. Otrais posmā palika "Ineos" britu velobraucējs Džošuā Tērlings (+00:00:08), bet trijnieku noslēdzas viņa komandas biedrs un tautietis Bens Tullets (+00:00:10).

Tūres kopvērtējumā spraigā cīņā triumfēja Nelsons Povless, kurš tikai par 1 sekundi pārspēja iepriekšējā posmā uzvaru izcīnījušo Skujiņa dāņu komandas biedru Matiasu Skjelmosi. Trešā vieta kopvērtējumā "TotalEnergie" riteņbraucējam Pjēram Latūram (+00:00:12).

Krists Neilands kopvērtējumā zaudēja trīs vietas un tūri noslēdza 12. vietā. Uzvarētājam kuldīdznieks zaudēja 2 minūtes un 54 sekundes. "Israel Premier Tech" riteņbraucējs nopelnīja 10 UCI pasaules ranga punktus, kas ļoti nepieciešami arī Latvijai cīņai par divām vietām uz Parīzes Olimpiskajām spēlēm.

Toms Skujiņš savā sezonas pirmajā velobraucienā kopvērtējumā tika ierindots 68. vietā. Toms bija liels palīgs Skjelmosem un Pedersenam izcīnīt godalgotās vietas pirmajā un ceturtajā posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!