Foto: LETA

Savas sievas Olgas pārvietošanos ar pašvaldības automašīnu "Volvo" pa Rīgas ielām, par ko skatītājus 18.septembra sižetā informēja televīzijas kanāla TV3 raidījums "Nekā personīga", Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (SC) skaidro ar kopīgu dalību publiskā pasākumā.

"Pildot domes priekšsēdētāja amata pienākumus, man jāpiedalās dažādos publiskos pasākumos. Dažos no tiem - diplomātisko pārstāvniecību pieņemšanas, svinīgie pasākumi un koncerti, izstāžu atklāšanas - reprezentatīvās funkcijas saskaņā ar vispārpieņemtajām normām veic arī mana sieva. Šādās situācijās ir pilnīgi pamatoti, ja viņa kopā ar mani izmanto pašvaldības transportlīdzekli," uzsvēra Bartaševičs.

Rēzeknes mērs norādīja, ka reizēm var rasties situācija, kad viņš, atrodoties atvaļinājumā, vienojas par tikšanos ar pašvaldību saistītā jautājumā, jo ne vienmēr visas tikšanās var ieplānot laikus, un, saņemot informāciju par to, ka pašvaldības transports darba vajadzībām dodas, piemēram, uz Rīgu, viņš izmanto iespēju doties ar pašvaldības transportu. Tamlīdzīgu situāciju Bartaševičs uzskata par pieņemamu.

"Vēlos piebilst un domāju, ka to apstiprinās arī pilsētnieki, - pildot domes priekšsēdētāja pienākumus pilsētas teritorijā, braucu tikai un vienīgi ar personīgo automašīnu, bet pašvaldības transportu izmantoju tikai darba braucieniem ārpus Rēzeknes," piebilda Bartaševičs.

Raidījumā demonstrēto sižetu Rēzeknes mērs nosauca par "pārspīlēti uzpūstu situāciju". Tāpat arī jebkāda "politiskā zemteksta" piešķiršana šim jautājumam, pēc viņa domām, neiztur nekādu kritiku.

18.septembrī TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka Rēzeknes mēra Bartaševiča kundze Olga uz Rīgu brauc ar domes automašīnu. Viņa pati un mērs notikušo noliedza. Tomēr pašvaldībā apstiprināja, ka šāds fakts bijis.

"Nekā personīga" saņēma kāda skatītāja filmētu video, kur pēc viņa teiktā Rīgas ielās redzama Rēzeknes pašvaldības automašīna. Lai arī ar to ikdienā braucot pilsētas galva, pa galvaspilsētu tajā vizinājās viņa kundze. Kura nav domes amatpersona, bet nodarbojas ar privātbiznesu.

Šis video, visticamāk, tapis pagājušās nedēļas ceturtdienā. 8.septembrī Stabu ielā posmā starp Krišjāņa Barona un Aleksandra Čaka ielu sudrabots "Volvo" markas auto sagaida kādu dāmu. Viņa ērti iekārtojas pasažiera vietā blakus šoferim un abi kopā aizbrauc.

Vērīgais video autors atpazina, ka sudrabkrāsas "Volvo" ar valsts numuru DZ-7272 ir Rēzeknes domes automašīna un pārsvarā ar to pārvietojas Rēzeknes mērs. Tomēr video redzams, ka Bartaševičs automašīnā neatrodas, bet braucēja ir viņa kundze Olga.

Domes Sabiedrisko attiecību daļā raidījumam stāstīja, ka pašvaldības mašīnas bieži braucot uz Rīgu. Bijušas arī pagājušo ceturtdien un ar "Volvo" atvesti domes pasūtītie suvenīri. Vai kāds bez šofera tajā vēl braucis - neesot zināms. Divas dienas vēlāk Sabiedrisko attiecību daļas pārstāve atcerējusies, ka viņa pati esot pasūtījusi "Volvo" braucienam uz Rīgu. Un nejauši arī atklāja, ka tajā braukusi arī Rēzeknes mēra kundze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!