Foto: Shutterstock

Otrdien īsi pēc plkst. 15 glābēji Jūrmalā steidzās palīgā sievietei ar suni, kuri bija iekrituši akā – sieviete tika izvilkta pirms Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ierašanās, bet suni no akas izvilka glābēji, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Ugunsdzēsēji glābēji otrdien Jūrmalā palīdzējuši arī kādai 96 gadus vecai sievietei, kurai saliekamajā dīvānā bija iesprūdusi kāja – glābēji kāju atbrīvoja un palīdzēja nogādāt sievieti līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6.septembra plkst. 6.30 līdz 7.septembra plkst. 6.30, VUGD saņēma 29 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu un 13 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, vieglā automašīna, dzīvojamais vagoniņš, garāža ar automašīnu, žāvētavas jumts un šķūnis.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Pļaviņu novada Klintaines pagastā, kur 50 kvadrātmetru platībā dega neapdzīvota ķieģeļu ēka ar šīferu jumtu. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 23.50 un plkst. 6.44 ugunsgrēks tika likvidēts.

Otrdien ugunsdzēsēji glābēji Salaspilī no dīķa izcēla apmēram 42 gadus vecu noslīkušu vīrieti, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!