Foto: LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) speciālisti vakar snieguši palīdzību kādai 52 gadus vecai sievietei Latgalē, kuru tīrumā smagi traumēja vairākas govis, radot ribu lūzumus, krūškurvja un vēdera orgānu savainojumus.

Kā pastāstīja NMPD pārstāve Ilze Bukša, Rīgā kādam 54 gadus vecam vīrietim, darba vietā strādājot ar mehānismu, roka pakļuvusi zem mehāniskās preses, nopietni traumējot augšdelmu. Vīrietis šoka stāvoklī ar kaula lūzumu un nervu un cīpslu bojājumiem nogādāts slimnīcā. Tāpat Rīgā kādam 53 gadus vecam vīrietim darba laikā no rokām izkritusi slīpmašīna, sagriežot abus augšstilbus. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Savukārt kādu 21 gadus vecu vīrieti Rīgā aizķēris vilciens. Cietušais slimnīcā nogādāts šoka stāvoklī pēc kājas traumatiskas amputācijas. Cietušajam ir arī smagi orgānu bojājumi un galvas trauma.
Palīdzība vakar sniegta arī pēc vairākiem kritieniem no augstuma. Kāds 17 gadus vecs jaunietis, iespējams alkohola reibumā, sēdējis uz palodzes pie atvērta loga, un izkritis no ceturtā stāva uz asfalta. Cietušais nogādāts slimnīcā ar smagu politraumu - mugurkaula skriemeļu un iekšējo orgānu bojājumiem.

Tāpat saņemts izsaukums pie kāda 45 gadus veca vīrieša, kurš guvis darba traumu, nokrītot no piecu metru augstuma. Vīrietis, kurš guvis gan mugurkaula, gan kakla skriemeļu bojājumus, ribu lūzumu un norāvis ausi, iespējams lietojis alkoholu. Cietušais nogādāts slimnīcā Rīgā.
Savukārt Vidzemē septiņus gadus vecs zēns, piedaloties kartupeļu talkā, pietuvojies traktora rotējošajam mehānismam, un guvis nopietnu vēdera traumu.

Tikmēr Zemgalē kāds 58 gadus vecs vīrietis, strādājot ar cirvi, iecirtis plaukstā, gūstot muskuļu nervu un cīpslu traumu. Cietušais nogādāts slimnīcā Rīgā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1164 izsaukumus, no kuriem 265 bijuši saistīti ar traumu gūšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!