Šodien Siguldā sākušies pilsētas svētki. Pilsētas svētku ietvaros notiks XI Starptautiskais jauno mūziķu konkurss, kurā piedalīsies 95 jaunie mūziķi no 30 Latvijas, Lietuvas un Polijas mūzikas skolām.
Siguldas pilsētas svētku laikā notiks arī Siguldas Mākslu skolas atklāšanas svētki "Baltais flīģelis". Atklāšanas svētkos 25.maijā plkst.18 piedalīsies Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kultūras ministre Karina Pētersone, Kultūrizglītības centra direktors Jānis Porietis un Siguldas domes priekšsēdētājs Tālis Puķītis.

Skolas atklāšanas svētku ietvaros būs starptautiska bērnu mākslas izstādes "Child Art 2001" un "Evaņģēlijs manā zīmējumā". Svētkos būs arī vairāki Siguldas mūzikas skolas audzēkņu koncerti.

Siguldas pilsētas svētku ietvaros notiks arī bruģa bumbas sacensības, amatnieku gadatirgus, pirmo reizi pēc 400 gadiem Turaidas pilī tiks iekurta hipokausta krāsns, tiks demontēti videofilmā apkopotie kinohroniku "Padomju Latvija" un kinožurnālu "Pionieris" sižeti, kā arī tradicionālā svētku uguņošana un zaļumballe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!