Foto: F64

Ņemot vērā, ka ugunsgrēkā cietušajos Siguldas apkaimes mežos atklāts biezs kūdras slānis, ugunsgrēka likvidēšanas darbi varētu turpināties vēl piecas dienas, informēja Valsts mežu dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Viņš stāstīja, ka meža ugunsgrēks tika ierobežots jau sestdienas, 17. jūlija, vakarpusē, un šobrīd norisinās ugunsgrēka likvidēšanas darbi.

Ja nākamās dienas nebūs lietus, pie meža kūdras slāņa gruzdēšanas likvidēšanas vajadzēs strādāt vēl apmēram piecas dienas. Kā skaidroja Jaunķiķis, līdz ko meža ugunsgrēkos ir cietis arī kūdras slānis, tā ilgstošā gruzdēšana paildzina ugunsgrēka likvidēšanas darbus.

Jaunķiķis atzina, ka kopumā ugunsgrēka platība nav pieaugusi, taču par tās kopējiem apmēriem informācija tiks precizēta.

Jau vēstīts, ka meža ugunsgrēki, kas piektdien izcēlušies Siguldas apkaimē, tika ierobežoti, taču ugunsgrēka likvidācija joprojām turpinās. Sestdien tika dzēsti divi atsevišķi ugunsgrēki. Kopējā ugunsgrēka platība pēc aptuvenām aplēsēm, kas gan vēl tiks precizētas, varētu būt ap divdesmit hektāriem.

Dzēšanas darbos iesaistīts VMD, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Latvijas valsts meži, kā arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters. Tāpat ugunsgrēka likvidācijā piesaistīts atbalsts no dzelzceļa ūdens cisternas.

Jau ziņots, ka piektdien, 16. jūlijā, Inčukalnā pie dzelzceļa vairākās vietās dega sausā zāle un aizdedzies arī mežs pie Lorupes, netālu no Siguldas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!