Foto: LETA

Bijušais Latvijas Radio valdes loceklis Jānis Siksnis kļuvis par sabiedrisko attiecību aģentūras "Nords Porter Novelli" projektu direktoru, informē "Nords Porter Novelli" pārstāvji.

Tāpat aģentūras "Nords Porter Novelli" komandai pievienojusies arī Linda Pastare, kas ieņem vecākās projektu vadītājas vietu.

Siksnis iepriekš vairāk nekā 20 gadus darbojies un pieredzi uzkrājis sabiedriskajos medijos, gan kā žurnālists, gan arī ieņemot vadošus amatus. Bijis Latvijas Radio valdes loceklis un Ziņu dienesta vadītājs, producents, korespondents un ziņu redaktors. Latvijas Televīzijā vadījis analītisko raidījumu "De facto". Ieguvis augstāko izglītību Latvijas Universitātē Politikas zinātnes programmā.

Kā teica Siksnis, viņš pieņēmis piedāvājumu kļūt par "Nords Porter Novelli" projektu direktoru, jo sapratis, ka ir pienācis laiks jauniem izaicinājumiem.

"Man bija iespēja izvēlēties, vai vadīt Latvijas Radio Ziņu dienestu, ko man piedāvāja Latvijas Radio valde, vai arī kļūt par aģentūras "Nords Porter Novelli" projektu direktoru. Izsverot abus variantus, izvēlējos par labu darbam aģentūrā, jo jaunais amats var būt iespēja pielietot līdz šim gūto pieredzi Latvijas Radio, kur arī ne mazums projekti ir vadīti, kā arī iespēja gūt jaunu pieredzi un kvalifikāciju," skaidroja Siksnis.

Viņš arī piebilda, ka vēl viens no izvēles faktoriem bijis atalgojums. Tiesa, Siksnis neatklāja atalgojuma apmēru, taču aģentūras piedāvājums šajā ziņā bijis izdevīgāks par Latvijas Radio piedāvājumu.

Savukārt Pastarei ir deviņu gadu darba pieredze sabiedrisko attiecību jomā, kas uzkrāta, strādājot Ekonomikas ministrijā, Saeimas Preses dienestā un Eiropas kultūras galvaspilsētas gada birojā "Rīga 2014", veidojot komunikāciju Latvijas vēsturē lielākā kultūras projekta daudzveidīgajām norisēm. Absolvējot Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāti, iegūts bakalaura grāds politikas zinātnē.

"Nords Porter Novelli" valdes priekšsēdētāja Evija Ansonska skaidro, ka, ņemot vērā līdzšinējo aģentūras darbību, pieredzējušu profesionāļu piesaiste ir loģisks solis, lai nodrošinātu nevainojamu klientu servisu un tālāku aģentūras izaugsmi.

Kā vēstīts, 16.janvārī darba pienākumus sāka pildīt jaunais Latvijas Radio valdes sastāvs - valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš, valdes locekle programmas attīstības jautājumos Sigita Kirilka un valdes loceklis nodrošinājuma jautājumos Uldis Lavrinovičs.

15.janvārī Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome izbeidza darba līgumu ar bijušo Latvijas Radio valdes locekli Siksni, kurš Latvijas Radio valdē darbojās no 2012.gada 26.janvāra.

"Nords Porter Novelli" pērn strādājusi ar 616 772 eiro apgrozījumu un 183 295 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

2014.gadā, salīdzinot ar 2013.gadu, uzņēmuma apgrozījums samazinājies gandrīz par 13%, bet peļņa sarukusi par teju 9%. 2013.gadā "Nords Porter Novelli" apgrozīja 706 928 eiro un nopelnīja 200 778 eiro.

Pērnā gada nogalē SIA "Nords Porter Novelli" mainījusies valde. Novembra sākumā "Nords Porter Novelli" valdes priekšsēdētāja amatu atstājis Aigars Nords. Viņa vietā iecelta Ansonska, kura iepriekš uzņēmumā bija valdes locekle. Nords arī turpmāk paliek uzņēmuma "Nords Porter Novelli" akcionārs.

SIA "Nords Porter Novelli" dibināta 1999.gadā. Tās 45,90% daļu pieder Edgaram Skultem, 44,10% Nordam un 10,00% Andrim Rubīnam.

Aģentūra "Nords Porter Novelli" veido arī Latvijas uzņēmumu "Reputācijas topu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!