Šodien Lietuvas apelācijas tiesa nolēmusi mainīt drošības līdzekli Latvijas riteņbraucējam Jurim Silovam, atbrīvojot viņu tiesas zālē pret drošības naudu. Tiesa nolēma vērsties Lietuvas Konstitucionālajā tiesā, lai tā izvērtētu pirmās instances piespriestā soda atbilstību nodarījumam un Konstitūcijai. Apelācijas tiesa apturēja tiesas procesu pret Silovu līdz Konstitucionālās tiesas lēmumam.
Silova advokāts Aļģimants Dzeguraitis tiesā aicināja atbrīvot Silovu, ņemot vērā viņa līdzšinējo pretimnākšanu izmeklēšanai. Savukārt prokurors tiesu aicināja atstāt Silovu apcietinājumā, jo viņš ir citas valsts pilsonis un, atrodoties brīvība, var izvairīties no izmeklēšanas. Silovs atbrīvots pret drošības naudu 20 000 Lietuvas litu (apmēram Ls 3500) apmērā.

Kā žurnālistus informēja Silova advokāts, Lietuvas Olimpiskā komiteja tiesai ir galvojusi par drošības naudas nomaksu. Minimālais drošības naudas lielums ir 12 500 litu, taču katrā gadījumā drošības naudas lielums tiek izvērtēts atsevišķi, ņemot vērā valstij nodarīto zaudējumu un nozieguma smagumu.

Kā ziņots, viens no Latvijas labākajiem riteņbraucējiem kopš 11.aprīļa atrodas Kauņas stingrā režīma kolonijā, jo tiesa viņam piesprieda piecarpus gadu cietumsodu par to, ka uz Lietuvas robežas Silovs nedeklarēja lielu naudas summu.

Lai gan šī nauda bija alga, ko sportists sezonas beigās saņēmis par darbu profesionālajā klubā "Cofidis", tiesa viņu apsūdzēja un notiesāja par liela mēroga kontrabandu. Sportists apgalvo, ka nav vēlējies naudu pārskaitīt caur banku, jo tad viņam būtu jānomaksā bankai komisija 2% apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!