Vairākiem simtiem autovadītāju, kuriem tiesa piemērojusi administratīvo arestu, joprojām nav izpildīts sods, jo viņi nav labprātīgi pieteikušies policijā. Policija aicina šos vadītājus nākamās nedēļas laikā pašiem ierasties policijā, jo pēc nedēļas policija sāks šo autovadītāju aizturēšanu, informēja policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojs.
Pagājušā gada 14.oktobrī Latvijā stājās spēkā Administratīvo pārkāpumu kodeksa grozījumi, un par braukšanu alkohola reibumā, ja tā koncentrācija asinīs pārsniegusi vienu promili, kā arī citiem smagiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, aizturētajiem autovadītājiem tiek piemērots arests.

Pērn administratīvo arestu tiesa piemēroja 1076 autovadītājiem, bet šā gada divos mēnešos – 415 autovadītājiem. Jau stājoties spēkā Administratīvo pārkāpumu kodeksa izmaiņām, policija aicināja ikvienu sodīto autovadītāju labprātīgi ierasties policijā soda izciešanai. Policijas darbinieki bija un ir gatavi izvērtēt katru gadījumu atsevišķi, jo nereti ģimenes vai citu objektīvu apstākļu dēļ vainīgā persona nevar sodu izciest nekavējoties.

Taču daudzi autovadītāji policijas toleranto attieksmi ir izmantojuši ļaunprātīgi, secina policija

No tiem autovadītājiem, kuriem administratīvo arestu tiesas piemēroja 2005.gadā, 198 personas joprojām nav ieradušās policijā soda izciešanai. Savukārt šā gada pirmajos divos mēnešos, no jau minētajiem 415 autovadītājiem, piespriesto sodu nav izcietuši 182 autovadītāji.

Ņemot vērā radušos situāciju, Valsts policijas vadība aicina autovadītājus, kuri joprojām nav atraduši laiku izciest tiesas piespriesto sodu, nākamās nedēļas laikā pašiem ierasties tuvākajā policijas nodaļā. Pēc nedēļas, izvērtējot situāciju, visās teritoriālajās policijas nodaļās tiks uzsākts pastiprināts darbs, lai aizturētu un nogādātu soda izciešanas vietās tās personas, kuras to nebūs izdarījušas labprātīgi.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks, policijas ģenerālis Aivars Grigulis atgādina, ka piespriestais sods būs jāizcieš jebkurā gadījumā. Taču gan paša autovadītāja gan viņa ģimenes prestižam diezin vai par labu nāks fakts, ja viņa mājās ieradīsies policijas darbinieki formās un ģimenes galva vai viņa dzīvesbiedre tiks aizvesti uz policijas nodaļu gluži kā kriminālnoziedznieki.

Šajā rakstā aplūkotais temats šodien plkst. 19.25 tiks apspriests LTV7 informatīvi izklaidējošajā raidījumā “0 pozīcija”. Veidojot raidījumu, tiks ņemti vērā “Delfi” lasītāju argumenti, kurus lūdzam paust atsauksmēs pie šī raksta. Par “Delfi” lasītāju iesaisti raidījuma veidošanā plašāk lasiet šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!