Foto: LETA

Simtiem uzņemamo bēgļu Latvijā, vairāk nekā līdz šim izskanējušie 250, tas ir reāli un ar to varētu būt arī jārēķinās, LTV radījumā "Rīta panorāma" atzina premjere Laimdota Straujuma (V).

Latvija vēl tikai gatavojas sarunām ar Eiropas Komisiju un sūtīs savu rakstiski noformulēto viedokli, lūdzot ES ārējo dienestu vairāk rūpēties par ārējo robežu un sarunām par bēgļu atpakaļ uzņemšanu. Eiropa nevar uzņemt ekonomiskos bēgļus, pārliecināta ir vadības vadītāja.

Tiesa, Latvijai tomēr var nākties uzņemt vairāk nekā tikai 250 bēgļus, atzina valdības vadītāja.

Noteicošais būšot arī valdības koalīcijas viedoklis šajā jautājumā un netieši Straujuma pieļauj arī savas valdības demisiju. "Ja man nav mandāta, es nevaru braukt un runāt par citu skaitli un nosacījumiem," atzina premjere.

Medijos izskanējis, ka jaunais migrantu sadales plāns paredz, ka Baltijas valstīm un dažām Dienvideiropas valstīm tiks ļauts uzņemt mazāk patvēruma meklētāju. Savukārt citas valstis, piemēram, Vācija, Francija, Spānija un Polija uzņems vairāk migrantu.

Laikraksta "De Volkskrant" rīcībā esošā informācija liecina, ka Latvijai būs jāuzņem 526 patvēruma meklētāji Igaunija būs jāuzņem 373 migranti, bet Lietuvai būs jāuzņem 780 migranti. Jaunākais piedāvājums paredz, ka mazāk nekā Latvijai migranti būs jāuzņem Maltai (133), Kiprai (274) un Luksemburgai (440).

Iepriekš valdība vienojās, ka Latvija brīvprātīgā kārtā uzņems 250 patvēruma meklētājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!