23. un 24. jūnijā visā Eiropas ziemeļu daļā no Britu salām līdz pat Baltijas jūras reģiona valstīm laika apstākļus noteiks ciklonu darbība – tas nozīmē, ka tie būs nepastāvīgi, daudzviet gaidāms lietus, arī pāri Latvijai virzīsies lietus mākoņi, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas informācija.
Silta Latvijā būs Līgo diena, lai arī daudzviet nedaudz uzlīs un, iespējams, ducinās arī pērkons, gaiss dienas laikā iesils līdz +18...+23 grādiem. Līdz ar to arī svētku vakars vēl būs salīdzinoši silts, taču lietus mākoņi pakāpeniski no dienvidrietumiem tuvosies Latvijai.

Uzlīs Kurzemē, arī Zemgalē un Latgalē nakts laikā gaidāms lietus. Visvēlāk (jau nakts otrajā pusē un no rīta) lietus mākoņi sasniegs Vidzemi, lai gan pašus galējos ziemeļu rajonos lietus mākoņi var arī nesasniegt. Šajā naktī pūtīs lēns vējš.

Rīts pirms saullēkta būs dzestrs – gaiss varētu būt atdzisis līdz +9...+14 grādiem. Jāņu dienā (24. jūnijā) starp mākoņiem uzspīdēs saule, lai gan īslaicīgs pērkona lietus vienalga ir gaidāms, tas vairāk skars valsts dienvidu reģionus. Dienā gaiss iesils līdz +19...+24 grādiem.

Šogad vēl pirms Jāņiem vasara ir bijusi karsta un saulaina, neiztrūka arī spēcīgu pērkona lietusgāžu, brāzmaina vēja un pat krusas. Tāda vasara Latvijā visbiežāk valda jau pēc vasaras saulgriežiem.

Pēc ilggadīgajiem novērojumu datiem Līgo naktī minimālā gaisa temperatūra visbiežāk ir augstāka par +10 grādiem, taču variācijas ir ļoti lielas.

Vislielākā lietus varbūtība ir Stendē (52%), bet vismazākā – Bauskā (28%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!