Foto: stock.xchng
Lai gan ārvalstu sinoptiķi brīdina Baltijas valstis par vētras "Ksintija" tuvošanos, Latvijas meteorologi norāda, ka tuvākajās dienās vētra nav gaidāma.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā portālam "Delfi" pastāstīja, ka otrdien visā valsts teritorijā gaidāmas brāzmainas vējš, kas sasniegs 15 līdz 19 metrus sekundē. Meteorologi gan norāda, ka par vētru to nosaukt nevar.

Stipras vēja brāzmas saglabāsies piekrastes rajonos, piemēram, Ventspilī vējš var sasniegt 19 metrus sekundē, Liepājā, Rīgā – 18 metrus sekundē. Savukārt valsts centrālajā daļā pūtīs septiņus līdz 14 metrus sekundē stiprs vējš.

Līdzīga situācija saglabāsies arī trešdien un ceturtdien.

Gaisa temperatūra tuvākajās dienās būs +1...-2 grādu robežās. Visā teritorijā gaidāmi arī nokrišņi sniega un slapja sniega veidā.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Atlantijas vētra "Ksintija", kas naktī uz svētdienu sasniedza Eiropas rietumkrastu no Portugāles līdz Nīderlandei, jau prasījusi vismaz 52 cilvēku dzīvības, izraisījusi plūdus un atstājusi bez elektroenerģijas vairāk nekā miljonu mājsaimniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!