Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien pēc sprādziena Sanktpēterburgas metro slimnīcā ar sirdslēkmi nogādāts kāds Latvijas valstspiederīgais, trešdien vēsta portāls "lsm.lv".

Tiek ziņots, ka viņa vārds oficiālajā cietušo sarakstā neparādās, jo viņš netika ievainots sprādzienā, bet cieta no sirdslēkmes. Sanktpēterburgas Jeļizavetas slimnīcā televīzijas LTV7 korespondente Viktorija Terentjeva noskaidrojusi, ka ārstniecības iestādes uzņemšanas nodaļā nonācis aptuveni 30 gadu vecs pacients no Latvijas, kurš saņēmis nepieciešamo aprūpi un izrakstīts.

Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā nav ziņu, ka sprādzienā Sanktpēterburgas metro būtu cietis Latvijas valstspiederīgais, atsaucoties uz oficiāli pieejamo informāciju, portālu "rus.lsm.lv" informējis ĀM pārstāvis Raimonds Jansons.

Jau ziņots, ka pirmdien Sanktpēterburgas metro nogranda sprādziens, kurā dzīvību zaudēja 14 cilvēki, bet ievainojumus guva vismaz 45 cilvēki. Atbildību par sprādzienu metro, kas atbilstoši izmeklētāju galvenajai versijai bijis terorakts, pagaidām neviens nav uzņēmies.

Pašdarināta spridzekļa eksplozija 3. aprīlī ap 14.30 nogranda metro vagonā, kad vilciens no stacijas "Sennaja ploščaģ" devās uz "Tehnologičeskij institut". Citā stacijā atrasta vēl viena neeksplodējusi sprāgstierīce, kas bija nomaskēta par ugunsdzēšamo aparātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!