Foto: Saeimas administrācija

Saeima ceturtdien, 24. februārī, kārtējo plenārsēdi atklāja, paužot nosodījumu par Krievijas un Baltkrievijas iebrukumu neatkarīgajā Ukrainā.

Saeimas spīkeres biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP), atklājot parlamenta sēdi, pauda, ka šis rīts ir atnesis satraucošu ziņu – Krievija un Baltkrievija ir iebrukušas Ukrainā.

Savukārt deputāts Raivis Dzintars (NA) atzina, ka "šis ir ļauns rīts", vēlot labus vārdus Ukrainai.

"Nosodām agresoru par šādu rīcību un apliecinām savu visstingrāko atbalstu Ukrainai šajā karā aizstāvot savu valsti," uzsvēra Beitnere-Le Galla.

Viņa informēja, ka Saeimas Ārlietu komisija gatavo speciālu Saeimas paziņojumu par uzbrukumu Ukrainai, ko parlaments pieņemts atsevišķā sēdē.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins naktī uz ceturtdienu ap 4:50 (pēc Latvijas un Ukrainas laika), visticamāk, iepriekš ierakstītā uzrunā pasludināja specoperācijas sākumu pret neatkarīgo Ukrainu. Līdz ar šo paziņojumu Krievijas spēki uzsākuši jaunu posmu 2014. gadā sāktajā kaimiņvalsts terorizēšanā.

Ukrainas Bruņotie spēki informē, ka viss sākas pulksten 5.00 ar armijas vienību apšaudīšanu valsts austrumos un raķešu triecieniem pa lidostām, kā arī militārajiem objektiem. Sekojušas artilērijas apšaudes pa pierobežas teritorijām.

Krievijas spēki šķērsojuši Ukrainas robežu gan no Baltkrievijas, gan okupētās Krimas, gan Krievijas puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!