Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Kopumā situācija ar Covid-19 analīžu un vakcinācijas sertifikātu datu drošību ir apmierinoša," portālam "Delfi" pavēstīja Saeimas deputāts un Ilgtspējīgas attīstības komisijas E-pārvaldības apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Dombrava (NA).

Trešdien notika slēgta apakškomisijas sēde, kurā deputāti un pieaicinātie nozaru pārstāvji pārrunāja aktuālos jautājumus par Covid-19 analīžu datu drošību un turpmāko izmantošanu.

"Uzklausījām iestādes par to, kādas šobrīd ir procedūras un problēmas, kas potenciāli iezīmējas ar testēšanas datiem. Kopumā situācija ir apmierinoša," atzina Dombrava.

Viņš informēja, ka apakškomisijas sēdē tika apspriestas sabiedrībā izskanējušas bažas par to, vai Covid-19 testu rezultāti tiek ilgstoši uzglabāti un izmantoti ļauniem nolūkiem. "Procedūra nosaka, ka negatīvos testus iznīcina septiņu dienu laikā," atzina deputāts. Savukārt pozitīvie testi tiekot pārbaudīti papildus, tostarp, lai noskaidrotu, kāds Covid-19 paveids ir konstatēts.

Tāpat sēdē pārrunāti jautājumi par Covid-19 vakcinācijas sertifikātu drošību. Deputāts sacīja, ka šajā gadījumā izsekojamība par to, kur sertifikāta īpašnieks ir bijis un kādus pakalpojumus saņēmis, nepastāv. Dombrava sacīja, ka šāda autentifikācijas sistēma ir droša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!